fredag 17 juni 2011

Den blomstertid nu kommer...

...med lust och fägring stor...

Nu är Frejas tredje skolavslutning till ända. Igår kl 18.00 i kyrkan, mycket stämningsfullt som vanligt.

Vi började med att alla sjöng I denna ljuva sommartid, en psalm som jag egentligen gillar MER än Den blomstertid. Undertecknad rös av högtidsstämning. ;-) Därefter hölls en del kortare tal och ettorna sjöng två sånger, och tvåorna sjöng två. Frejas klass och den andra tvåan sjöng så fint! De sjunger verkligen mycket bra, det hörde vi ju även på lucia i kyrkan. De sjöng en som heter Sommarlov som är så fin.

Prästen, som även döpte Tuva, gjorde sin sista skolavslutning och fick många applåder. Han är en omtycket präst i byn. Han gjorde sin tjugonde skolavslutning denna gång.

Efter akten i kyrkan gick vi en kortis till klassrummet där fröken pratade litegrann. Förra året sjöng barnen en sång för oss i klassrummet, men de tyckte att de hade uppträtt nog med sin rymdmusikal i år. ;-)

Detta var sista gången vi var i klassrummet. Till hösten börjar de på storskolan i byn. Lite vemodigt, den skola hon har gått på nu är gammal och sååå mysig! Den hon börjar på sedan i trean är stooor och byggd på 70-talet... Freja säger att hon kommer att sakna skolan och skolgården. Men hon kommer ju att återse den litegrann i alla fall då det ju är där Tuva börjar till hösten!

När vi kom hem bjöd vi farmor och farfar (som också var med i kyrkan) på glasstårta med svenska flaggan på, och kaffe. Vi satt i uterummet. Först tänkte vi sitta ute, för det var en skön kväll, men tillslut valde vi uterummet. Bengt visade oss även, på vår TV, bilderna han hade tagit i kyrkan.

Jag hade fixat en liten sommarpresent till barnen. En varsin liten handväska med lite av varje i, bla en sladder-tagg-boll, pennor med rull-stämplar på, små söta block, två polkagris-godisnappar och en rolig skelettgubbe som gick att böja hur som helst. I låg även ett varstt paket med några roliga armband i form av olika figurer. Dessa samlar man på, och byter mm. Ha ha, jag skrattade och sa att det sitter väl någon snubbe och blir superrik på dessa små armband som kostar typ tio öre att tillverka. ;-)

Idag... Fredag!!! :-) Freja fick ledigt första dagen på sommarlovet. Hon är hos farmor och farfar idag. De har bla varit på Dragsö och spelat minigolf och hon har badat några gånger i viken precis där de bor.

Må väl!

1 kommentar:

  1. Älskar skolavslutningar;-) fick en tår i ögat, de e stora nu o sjöng så bra!! Vi hade mormor, farfmor farfar med oss. Fick sommar peng och blommor;-)

    Glöm ej komm på min blogg;-(
    Kram Jenny

    SvaraRadera