måndag 4 juli 2011

Kalas!

Freja fyllde ju 9 år i slutet av maj. Vi valade att inte ha något stort kalas då, utan bara för familjen. Men vi sa att sedan på sommarlovet skulle hon få ha ett litet kalas för bara några kompisar.

Igår kväll mellan 18 och 21 var det dags. Fyra klasskompisar och bästa kompisen Sanna och hennes storasyster Manda (som Freja ser upp till och också leker endel med) var bjudna. Vi började med en tipsrunda runt kvarteret. Det är riktigt roligt att man börjar få större barn, så man kan ha lite tipsrundor mm på kalasen! Efter det körde vi på med en rolig femkamp. Grenarna var bla slå ner flaskor med flaska som hänger i snöre, kasta bollar i prick i ett mål och fylla hink med vatten med vattenslangen (sedan mätte vi vem som fick mest i hinken). Jag tycker det verkar som att alla var nöjda och glada.

Vi hade hyfsad tur med vädret, ja, det kunde varit värre! Högrtycket som drabbade oss förra veckan la nämligen av under lördagen  men värmen var kvar till viss del som tur var! Regnet hängde i luften och solen lyste med sin frånvaro. ;-) Men det var ingen som klagade! Efter femkampen tog vi fram snacks och dricka och satte på en blandad CD-skiva (allt från schlager till Britney Spears till Crazy Frog). Vi hade dukat upp inne (trodde de skulle hållas i vardagsrummet) men de ville vara ute och solen (!) ville titta fram och poolen lockade, så vi dukade upp ute på altanen istället. Barnen åt snacks och badade och vi hade prisutdelning på både tipsrundan och femkampen ute på altanen. Det var vinster till alla (goooodisvinster!). Ettan fick välja pris först, sedan tvåan osv.

När de hade badat var de allt lite frusna! Uuuups, vi som skulle bjuda på glass på slutet! ;-) Jag fick upp ett litet liljeholmen i min skalle och sa till Magnus att jag sätter på lite varm choklad och så får de sitta vid bordet i köket och dricka varm choklad och äta glass och maränger. Vi spelade lite musik och stämningen var på topp! De lyssnade gång på gång på låten "Du får inte stoppa köttbullar i näsan Marcus".

På slutet fick de godisbägare med blandat godis i, det roligaste (men säkert inte godaste!) var godispapperspengar! Jag fick oblat-associationer. ;-)

Må väl! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar