söndag 10 juli 2011

Gulp!


Tuva höll på att sätta eld på hela vårt hus igår em/kväll...

Hon hade lekt med gosedjur i soffan under dagen. Det gillar hon och den leken leker hon ofta då hon leker själv på dagarna.

Hon hade lagt gosedjur på soffryggstödet och tänt vår starka läslampa och hängt en fleecefilt över... Denna hade rasat över lampan och i dagsljuset såg vi inte att den lyste.

Vi tyckte det luktade bränt redan innan våra gäster kom, men vi hittade inte varifrån det kom. När vi hade ätit middag kände vi det igen. Våra gäster (och vi själva) trodde det kom från TV:n så vi drog ur allt.

En stund senare upptäckte Magnus vad det var! Oj oj, gosedjuren var helt sönderbrända, fleecefilten var brun och luktade blääää... Men ack sån tur att vi upptäckte det! Gosedjuren låg ju på soffan och filten ovanpå, det är "bra" tändmaterial i sådant...

Vi sa inget till barnen igår. Vi tog det med dem idag. Tuva skämdes och hade "läppdarr", Freja blev såååå ledsen för det var hennes gosedjur! Den ena fick hon av farmor när hon var liten (Tuva var nyfödd) och den andra köpte hon på Disney on Ice som hon och Magnus var på för några år sedan.

Huuuuuuuu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar