lördag 31 juli 2010

Grattis Hampus 7 år !

Idag kom broder med familj igen och så firade vi Hampus 7 år! Han och Eva var tillbaka från sin "ladda-batterierna-sem" på Öland och pensionat Guntorps Herrgård. :-)
Det var kul att för en gångs skull kunna fira tillsmammans med dem. Vi var faktiskt uppe i Enköping när Hampus fyllde ett år.

Hampus beställde Max-mat till lunch, och till middag beställde han korv med bröd. ;-) För att göra det hela aningens mer kulinariskt för oss vuxna grillades även lite kött och halloumi-ost, till det hela bjöds korvbröd, men även en av Patrik tillagad potatissallad. Mmmmm, gott! Tårtan, en Karl Gustaf-tårta var inköpt på Maxi-bageriet i Ronneby. Denna goda tårta finns att beställa på Maxi Enköping, men här visste de inte vad det var! Men de var serviceminded på Maxi Ronneby, de ringde Maxi Enköping för receptet!!! :-) Det är enkelt beskrivet en prinsesstårta men med en av bottnarna i maräng. :-)

Patrik ordnade även en enkel skattjakt efter godispåsar på tomten. Han lånade den av Magnus ihopsnickrade skattkistan med döskalle på, som vi haft på ett av Frejas kalas. Barnen älskade det!

Hampus fick ju en hel del "pojkleksaker", och jag kan inte ens skriva namnet på sakerna här! ;-) Det jag minns och som jag vet namnet på var en rymdstation för egen ihopbyggnad, spel och ursnygg marinblå munkjacka med breda vita ränder från Lingon & Blåbär (farmor så klart!). Av oss fick han spelet Hänga gubben "på riktigt". Man plockar under spelets gång ihop ett skelett. Han fick även ett superhäftig paket med Nasas "rymdglass", riktig frystorkad glass som astronauterna äter i rymden. Eva hade köpt den i London. Jag bad henne köpa nästa gång hon var där, för Freja ville ju ha.

Freja och Hampus satt och åt i uterummet med dörrarna ordentligt stängda och fläkten på för fullt, då vi haft en solig fin varm dag idag. Freja har tyvärr fått hyperfobi för getingar... Hampus var en snäll kusin som höll Freja sällskap. :-)

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar