lördag 26 februari 2011

Finbesök idag!

Idag kom min kära kollega Anette från mitt gamla jobb på besök. Sååå roligt att träffas. :-) Kändes som att vi hade massor att snacka om och tiden gick så fort! Vi har lite samma syn på livet och samma intressen, ex loppisar, "gamla" möbler, liksom "retro".

Hon hade ju inte behövt ha någon present med, men det hade hon ju. Hon hade köpt en så söt liten glasburk med hjärtan på, riktigt härligt retro. Den var fylld med nytt, men "retro-godis", polkagrisar och Kungen av Danmark. Taaack! :-)

Tuva-luvan var och handlade med pappa Magnus och Freja har ju sovit över hos mormor och morfar. Freja drog med mormor ut på isen på utomhusrinken de har i Ronneby, i mina skridskor. ;-)

Tuva blev låg igen nu på kvällen och fick aningen feber igen. Somnade gott i saccosäcken till melodifestivalen. Fick "lördagsmys" idag som hon blev lovad igår kväll, men glömde bort det där det stod. Lill-tjejen! ;-)

Länken till de söta "tittskåpen" kommer här: http://tpettit.best.vwh.net/dolls/pd_scans/golden_playbook/index.html

Klicka på saxen så kommer utskriftvänlig version.

Må väl!

Sommarlängtan

Bilden tagen vid en småländsk badsjö i Vimmerbytrakten sommaren 2009

Juninatt

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Harry Martinson

fredag 25 februari 2011

Ledig fredag-bilder

Vår egen lilla "Leila" (TV 4 Leila bakar). Hon var så duktig, kom själv ihåg både att tvätta händerna innan hon satte igång, och att sätta upp håret.

Zzzz ZZz zzz
Sötingen somnade med fötterna på huvudkudden.

Freja klipper klippdockor och rum.


Tuva vaknade till och ville se vad vi gjorde.



Söta va? :-)





Kompledigt

De är sportlov, det märks på jobbet. Många barn blir extralediga. Så även mina. ;-)

Jag har en del komp att ta ut, närmare bestämt 16 timmar, så det passade bra att ta ut mina timmar en hel fredag. Jag skulle ha öppnat men det gjorde en annan kollega, som i gengäld kunde sluta lite tidigare (även hon hade endel komp).

Men den lediga dagen började lite trist, med att Tuva sakta men säkert fick feber där under förmiddagstimmarna. Jag har märkt att hon har haft lite höjd temp några kvällar denna veckan. Men när jag har tempat på morgonen har hon haft normal temp igen. Nu sa hon plötslig "mamma jag är så trött, tempa mig". Jodå, då hade hon 37.9, och hon hade bara suttit i soffan. Under dagen gick den upp till ca 38.2, inte mer, men oj ändå vad allmänpåverkad hon blir av feber, lillgumman. Hon har legat i soffan hela dagen, och sovit i säkert tre timmar allt som allt.

Freja har kommit in i någon slags "bakorgie". Jag har bara väntat på att det ska komma, för jag bakade hysteriskt mycket periodvis som barn. Igår ville hon bara gegga ihop kakao, socker och mjöl och jag lät henne hållas. Hon hällde smeten i formar och ville ha in det i ugnen en stund. Det blev inge vidare... Det blev väldigt gummiaktiga muffins. Bläää! ;- ) Men men bättre lycka nästa gång. ;-)

I morse bönade och bad hon om att få baka igen. Då tänkte jag att nu lärde hon ju sig igår att det går ju inte bara med mjöl och vatten. Jag tog fram min gamla bakbok från när jag var liten, Vi bakar, med tydliga pedagogiska instruktionsbilder. Den minns jag att pappa köpte till mig på PUB vid Hötorget i Stockholm (bodde ju i Täby som barn).

Jag tänkte att det är dags att Freja lär sig att man oftast behöver ägg, smör och bakpulver också, för att de ska bli gott. ;-) Vi hitttade ett muffisnrecept i Vi bakar, som hon klarade att baka helt själv. Jag hjälpte henne bara att hälla i formar och ställa in i ugnen. De blev helt ok. Men ganska "vanliga" om man säger så. ;-)

Freja ville prova att baka igen... Då plockade vi fram pappa Magnus recept på kladdmuffins. Det var lite svårare att följa, jag fick hjälpa henne lite. Den smeten blir också väldigt hård och är svår att röra på slutet, den är även svår att få i formarna. Men de blir gooooda! :-) Till dem fick hon ha de söta rosa formarna med vita prickar som jag har köpt på Åhléns.

Det är ju lite tråkigt att ha sjuk lillasyster hemma, så Freja var väl inte på något topphumör när hon hade bakat färdigt. Då skulle det ringas kompis... ;-) Jag föreslog att hon skulle ringa mormor och morfar och fråga om hon fick komma till dem och sova över. Det gick så bra, de hade ett ärende till Karlskrona, så de kunde komma och hämta henne. Imorgon ska de åka skridskor på den där rinken vi var och åkte på för någon vecka sedan. Mormor lånar mina skridskor.

Min kära kollega Anna visade mig sååå läckra klippdocks-sidor på nätet igår. Det var gamla 40-50-talsdockor och rums-miljöer. Nästan som små "tittskåp". Dessa skrev jag ut här hemma nu idag, och så satt Freja och jag och klippte och klippte och klistarde och klistade vid köksbordet, medan Tuva alltjämt sov på soffan. Vi hade riktigt roligt, Freja och jag! :-)

Nu sitter vi här i soffan, Magnus och jag, Tuva ligger i saccosäcken på golvet och halvslumrar. Hon kom nyss på att det var fredag och att vi kanske skulle ha fredagsmys, men vi försäkrade henne om att det kan vi ha imorgon istället, då somnade hon om igen och pratade inte mer om det hela. Det märks att hon är sjuk! ;-) Men konstigt ändå, hon har bara feber, är inte förkyld eller något annat. Ja, kanske liiite lite hostig.

Må väl! :-)

tisdag 22 februari 2011

Serverar de FISK här?




Idag har Tuva varit med mig på jobbet. Freja har varit på gympaläger i Rosenholm. Jag kände att något roligt kunde ju Tuva också få.

Tuva är en himla öppen tjej som lätt skapar nya sociala kontakter. Det har vi märkt förut, tex när vi har campat, hon hittar lätt kompisar att vara med. Freja är en tjej som också lätt får kompisar, men det tar liiiite längre tid för henne.

Idag hade min grupp (Elefant-gruppen, barn födda 04 och 05) gympa till Friskis & Svettis gympaprogram "Röris". Jag hade med gympakläder till Tuva, för våra barn på jobbet får byta om till det om de vill. Efter det gick vi ut och tittade på den nyfallna snön med förstoringsglas och såg hur vackra snöstjärnorna är.

Dagens lunch var en stor besvikelse för Tuvan. Fiskgratäng. Ingen favorit för tjejen! Trött och hungrig efter gympa och utevistelse viskade hon "jag vill inte vara här mer nu, jag vill att farfar hämtar mig nu". Men tji fick hon, den elaka mamman svarade bara "nix, du får vara här till kl tre när farfar hämtar, som vi bestämde". Och tur var väl detta, för oj så roligt hon hade under den "fria" leken efter vilan! Jag fick till och med gå på min rast medan hon var kvar på avdelningen.

Freja kom hem med en så fin t-tröja igår efter gympalägret (dagläger, dag två var idag). Den var blå och det stod "Vi älskar gymnastik och är stolta över vår idrott". Igår hade hon fått prova att göra en salto. Salto, vad är det tänkte jag... Men det förklarade hon, det är en bakåtvolt. Jag vet att tjejen i Underbar och älskad av alla och på jobbet går det också jättebra ska lära sig att göra en dubbel salto. ;-) Idag hade de bla hoppat trampolin.

Igår hade hon risifrutti-matsäck med men på kvällen bad hon om plättar till dagens matsäck.. Klart jag ställe mig och stekte plättar till min stora tjej! Jag gjorde dubbel sats, stod och stekte en timme. Farfar hämtade tjejerna idag eftersom jag behövde göra min planeringstid för veckan. De åt köttsoppa till middag och åt plättar efteråt.

Magnus är i Madrid på jobbresa. Är så ressugen, men få vänta... Jag kan bli lite trött på att Magnus får resa så mycket i sitt jobb, men han bara stönar och säger "äsch, jag ser bara hotellrum och Ericssonkontor". Ja, men han får en fläkt, om än ljum, av stora vida världen, medans jag (förvisso HIMLA duktigt) tar markservicen här hemma. ;-)

Imorgon väntar mer "sportlovskul". Tjejerna ska på bio med farmor och farfar och se biofilmen om Hotell Gyllene Knorren, som de ju älskade som julkalander. En annan får knalla till jobbet. ;-)

Må väl! :-)




torsdag 17 februari 2011

Redan fått bästa presenten!


Jag fyller ju år i morgon men ikväll fick jag den bästa presenten av Tuva!
Jag fick en så fin kärleksbetygelse vid sänggåendet. Jag satt vid hennes säng, vi brukar alltid prata lite kort då vi säger god natt, jag brukar tex säga att jag älskar henne från jorden och till månen och tillbaka, men även bara "gullunge" etc. ;-) Plöstligt sa hon:

Tuva - Mamma du är jättesnäll och lite dum.
Jag - Varför är jag jättesnäll då?
Tuva - För att du säger en massa snälla saker.
Det där att jag är "lite dum", det kan jag ta! ;-)

måndag 14 februari 2011

Mitt "liv" i några meningar.

Ha ha, mitt liv i korta facebook-inlägg. Ganska positivt överlag tycker jag. ;-)

Trettonde eller var det fjortonde...

...tanden tappad! :-)
En kung sa Freja! Vi testade att rita ögon och mun. Blev lite kul! Ett roligare fotominne än dessa oändliga gluggar man tar på annars, i alla fall. ;-)

Här är den, traditionell bild, detta. ;-)


Alla hjärtansdag




Barnen är med i BLT:s alla hjärtansdags hälsningar idag! Jag blev så paff, brukar inte ofta läsa dem.

Farmor och farfar har skickat in en söt hälsning till sina barnbarn på alla hjärtans dag. :-) Tack tack, vad fint av er, Mia och Bengt (om ni läser här). :-) :-) Ni gjorde Tuvas dag. Säkert Frejas också, men hon är i skolan ännu. Undrar om någon klasskompis hade sett henne i BLT på morgonen? ;-)

Min kompis Jenny ringde i morse och sa att jag borde gå ut och hämta BLT i brevlådan. Ja ja jaaa, sa jag, jag ska bara spela färdigt spelet jag spelar med Tuva först. Vi spelade Gissa vem?, som Freja fick som påskpresent påsken då hon snart skulle bli sju år. Det är ett SVÅRT spel faktiskt. Barnen måste lära sig ett visst tänk. Det är från 6 +, så det är ju inget spel för småbarn. Det ser roligt och lätt ut och vi har tidigare försökt spela med Tuva, för hon har velat så gärna, men det har inte gått. Men nu så verkar det ha lossnat, hon förstod litegrann vad det gick ut på. Men tjejen blir ju faktiskt sex år i höst! ;-)

Oj vad Tuva skrek och skrattade om vartannat när hon såg sig själv och Freja i BLT!!! Det var en fröjd att se! Tänk att det är så kul att vara med i tidningen. :-) Freja har önskat vara med i tidningen en gång då hon fyllde år. Många av hennes kompisar är ju ofta med när de fyller år, flera gånger ibland, från många olika släktingar som skickat in bild. Så mormor och morfar skickade in på "hennes begäran" när hon fyllde sju har jag för mig. ;-) Det gillade Freja.


Ha bra alla hjärtansdag alla vänner och släktingar som läser här! Ni betyder alla mycket för mig! :-)

söndag 13 februari 2011

Möblering och andra bilder...

Efter ommöbleringen. En, tycker vi, mysig hörna! :-)

En liten läshörna.

Tuva tömmer bokhyllan.


Kaos... är vän med gud? ;-)



Tuva med sin nya Hallo Kitty-handduk.





Det man inte har i huvudet

får man ha i.... plånboken! ;-) Tuva och jag var i väg i god tid till simskolan i morse. Alltid skönt att slippa stressa - trodde jag.

I rondellen vid Maxi ringde Magnus, simväskan stod hemma i hallen! Jag tog en extra svängom i rondellen och körde in på Maxiparkeringen. I telefon bestämde vi oss för att det helt enkelt fick bli ett litet handduks-köp på Maxi som ju öppnar kl åtta (kl var halv nio). Tuva hade nämligen tagit på baddräkten hemma, så den hade vi ju med.

Stressade in där och hittade en vanlig handduk för 79 kr. Tänkte att den blir bra, men Tuva gick direkt på en Hallo Kitty-handduk för 99 kr. Det fick faktiskt bli den... Det skiljde ju bara 20 kr mellan de båda handdukarna. Ååå så glad Tuva blev för sin Hallo Kitty-handduk! :-)

Vi hann precis till simskolan, vi fick t o m vänta en liten stund på uppropet. Jag satte mig sedan i den stängda kaffeterian och väntade på att simskolan skulle ta slut. Sedan väntar som vanligt trängsel på "autoban" när Tuvas grupp (och de två andra grupperna) slutar, och nästa tre (fyra?) grupper ska börja och därför behöver duscha av sig innan. Puh, har upplevt detta under mååånga år nu då ju Freja gick på simskola tidigare, nu alltså dags för trängsel med barn nr två... Tur man inte har fler som ska genomgå simskola nu! ;-) Nu på slutet med Freja har man ju i stort sätt låtit henne sköta sig själv, man har mest stått vid sidan om och gjort sig så liten som möjligt och bara räckt henne schampoo mm. Nu får man ju tränga sig fram med Tuva framför sig för att hjälpa henne med dusch och hårtvätt.

Denna unge förresten! ;-) Jag förutsätter att säger hon på morgonen "jag tar baddräkten under", så menar hon UTAN trosor. Jag kollar inte ens detta. Men när jag efter simningen hjälpte henne av med baddräkten blev jag alldeles paff - hon hade trosorna under baddräkten! Ha ha, det var så man skämdes ju! ;-)

Annars har veckan varit tuff. Rolig och härlig på många sätt och vis, men jag har varit himla trött. Jobbade i måndags, vilket jag inte brukar, eftersom vi hade planeringsdag på jobbet och alla så klart skulle vara med. Men veckan blev på så vis så lång för mig. Vi hade dessutom personalmöte på tisdagkvällen sedan, så jag längtade hem! ;-)

Självförvållat var däremot den ommöblering i vardagsrummet som skedde i måndags och tisdags. Vi köpte en begagnad TV i söndags. Den krävde en ommöblering helt enkel. Ååå, en så snygg (kan man säga det om en TV?) Bang & Olufsen TV. Den gamla TV:n kunde vi vända så att man såg TV i köket. Bra till en början tyckte vi, men nu sista tien har det gått överstyr. Barnen glömmer äta och spiller som bara den för att de glömmer hålla sig över tallriken mm. Den här nya går INTE att vända. Den står på en enkel (men så snygg!) TV-bänk som Magnus gjorde i måndags kväll och oljade in under tisdagen.

Ommöbleringen då? Ja, i måndags när jag kom hem från jobbet drog vi igång. Freja var då hos en kompis. Oj vad Tuva tyckte detta med ommöblering var spännande! Jag tror barnen mår bra av förändringar, det gör kanske att de får utlopp för lite av sin upptäckat-prova på-förändrings-lusta, vad vet jag? Vi flyttade ju mycket när jag var liten, jag menar inte att man ska vara så drastisk som att flytta var och varannat år, men om sagt var, att möblera om ibland tror jag bara är stimulerande för alla sinnen! :-)

Tuva hjälpte mig att tömma bokhyllan på böcker. När böckerna var utburna och stod i högar på golvet, öppnade hon "spritskåpet" och började tömma det (inte bokstavligen då förstås!). ;-) Åå, hon var så engagerad i denna ommöblering!

Men när hon skulle sova sedan blev hon lite nervös... Det såg inte ut som vanligt när hon låg i sin säng och tittade ut i vardagsrummet... Det blänkte otäckt i vitrinskåpsdörrarna av gatubelysningen utanför. Mitt i natten vakande hon av att det hade blåst upp till full storm ute och det gnisslade och lät i hela huset, och hon trodde det var tjuvar inne. Hon pekade mot vardagsrummet... ;-)

I fredags vaknade jag med ont i min högerarm. Precis på insidan av armbåden, eller insidan av armvecket, vad man nu säger. Det fanns någonstans i bakhuvudet ett minne av att rosfebern kändes så. Jag hade det för två år sedan, men då i min "sjuka" vänstra arm (den jag har tagit bort lymfkörtlar i pga cancern). Rosfeber beror på vanliga hudstreptokocker som blir för många, och som kroppens lymfsystem inte klarar av att bryta ner. Detta inträffar oftare på personer med nedsatt lymfsystem, som man ju har när man blivit av med en massa lymfkörtlar.

Rosfeber kräver antibiotika, så jag ringde vårdcentralen. Jag fick en tid kl elva. Meeen, det var inte rosfeber! ;-) Det var en inflammation i en sena. Jag kände värsta knölen där inne och oj vad den ömmade! Det kändes skönt att få en förklaring. Huu, jag är "allergisk" mot knölar... :-( Jag misstänker att jag fick inflammationen av att jag överansträngde armen när jag först tömde bokhyllan på böcker, och sedan ställde in alla igen, tidigare i veckan.

Det hände en tragisk dödsolycka på vår väg över slätten i fredags kväll. Det var såpahalt på den vägen under fredag eftermiddag. Det hade töat och nästan regnat under dagen, på eftermiddagen blåste det upp, och samtidigt blev det kallare. Detta är värsta scenariot för denna öppna väg, den blev glashal! Grannen skrev på facebook någon timme innan dödsolyckan att hennes man hade sett en bil som snurrade på vägen och sedan flög ut på åkern. Den föraren klarade sig med blotta förskräckelsen, men kl åtta på kvällen sker så den tragiska dödsolyckan mellan en personbil som får sladd, kommer in på motsatta körbanan och krockar med en skåpbil... Minst tre barn här i vår lilla by har mist sin mamma...

Fyy, jag blir sååå illa berörd av just barn som mister sin mamma, vet inte om det beror på min egen "sjuka" då för fyra år sedan. När jag läste på blt-webben på fredagkvällen gick ju tankarna genast till om det var någon från vår by inblandad. Det är ju lika hemskt även om det inte varit det, men alltid extra tråkigt om det är någon i ens närhet. Huuu, många av Frejas kompisars pappor kör ju sk "skåpbilar" i sina jobb, så Magnus och jag tänkte ju först om det var någon familj i vår by som mist sin pappa, men det var alltså i personbilen personen som dog satt, och det var en mamma...

I går lördag åkte jag med Nette Sanna och Freja till tekniksimmet för att sedan stanna kvar i stan medan de körde hem. Det var Nettes tur att köra. Jag hade lovat att hjälpa mamma och pappa i affären på lördagen. De nya ägarna tar ju över på tisdag, och mamma vill lämna över en ren fin städad affär. Jag skulle även lämna de affärsnycklar jag nu haft i min ägo i 15 år. Inga mer kissepauser i affären efter bio på kvällen, inga mer "sena-lördagseftermiddagars-handlingar" i affären (bra om man spontant blir bortbjuden och behöver en liten "gå-bortpresent", eller GLÖMT att man är bortbjuden) etc. ;-)

Barnen kämpar som djur på tekniksimmet! Oj vad starka de är ändå! De simmar en hel timme i ett sträck! Jag hade inte orkat det! ;-) Igår fick tjejerna lite fika i kafeterian efter simningen. Det har inte gått att göra så en enda gång på simskolan eftersom den har varit på söndagar, och då har inte kafeterian öppnat förren långt efter simskolan. Kaffeterian öppnar tio på lördagar.

Affären ja... Nu går en epok i våra liv i graven. Glädjande är att mamma slipper stänga sin älskade Ulla Lander Prylar & Presenter, bara ge stafettpinnen till en ny ägare. :-) Smedjegatan 6 Presenter & Heminredning, ska affären heta nu. Låter bra tycker jag! Jag önskar verkligen de nya ägarna lycka till!

Må väl! :-)

söndag 6 februari 2011

Sköna söndag









Ha ha, minns ni att det gick ett program på TV för länge länge sedan som hette Sköna Söndag? Det måste ha varit någon form av föregångare till dagens morgon-tv.

I morse åkte Magnus och Tuva på simskola för första gången! Lilla Tuva var minsann nervös inför detta... Ifredags kväll började hon helt plötsligt gråta och jag frågade vad det var. Då sa hon att hon var nervös inför simskolan för hon kunde ju inte titta under vattnet och inte doppa huvudet! ;-) Jag kramade om henne och sa att det var ju det hon skulle LÄRA sig! Jag sa att inte skulle hon vara nervös, simskola är ju ROLIGT!

Hem kom en helnöjd unge! Magnus sa att det var länge sedan han såg henne så glad. Hon sjöng i bilen hela vägen hem! När hon kom upp ur bassängen sa hon hela vägen mot herrarnas omklädningsrum "men jag vill bada MER".

Puh, vilka helger (ja och vardagar!) man har när man har aktiva barn! Men det är gött att de rör sig och är aktiva! :-) Vår bil hann stå stilla i en timme, så fick den rulla igen. Då var det dags att skjutsa Freja och Sanna till inomhusfotbollen i Sturkö-skolans gympasal. Ibland skjutsar ena familjen ena vägen och andra familjen andra vägen, men idag stannade jag kvar den 1,5 timmen de tränade. Jag passade på att gå en promenix i det vackra (vår?) vädret. Jag har ju noll och inget lokalsinne, så jag tänkte att jag bränner väl på en stund åt ett håll, och sen går jag tillbaka. :-) Jag gick i ca 17 min åt ett håll, det innbär att jag gick en promenix på ca 34 minuter. Helt ok väl? ;-) Å, det kändes så vårlikt, det rann och porlade i varenda dike! (Men jag hörde något om kyla och tre dm nysnö i veckan som kommer?) Sedan satte jag mig i gympasalen och tittade ömson på tjejerna när de tränade, ömsom i min atrikel om Reggio Emilia pedagogiken som jag måste läsa (jobb-relaterat).

När vi kom hem hade Manda kommit hit. Nette skulle träna och Simon hade urmycket på jobbet, så Manda gick ner hit en sväng. När vi kom hem från fotbollen stod Manda och Tuva i köket och gjorde chokladbollar. :-) Så klart ville ju Freja och Sanna också göra något i köket, så de fick göra en "drink" att dricka till chokladbollarna. ;-) Mmmm, saft och Loka och garnerat med en apelsinskiva och en citronskiva.

Må väl! :-)

fredag 4 februari 2011

Ballong + kuddedocka


Ännu en vab-dag denna regniga och "töiga" fredag.

Jag och Tuva har slappat mest hela dagen tycker jag. Vi har inte ens varit utomhus! Hon har lekt jättefint, hon har inte ens bett om att få se en film! Jag har lyssnat på massa bra musik på Spotify. Jag kände mig även "nödgad" att ta ett varv med dammsugaren. Känns som att man får passa på när man ändå är hemma, så slipper man det imorgon!

Jag kom på att göra min gamla kompis Jessicas mammas roliga kudd + ballongdocka till Tuva! Det finns en bild i mitt gamla fotoalbum sedan jag var liten där jag och två kompisar sitter med varsin sådan docka. Jag gjorde även en sådan till Freja när hon var i Tuvas ålder. Man tar alltså en ballong (blåser upp den lite "lagom"), fäster den med en säkerhetsnål i en kudde (man fäster i "knuten" på ballongen liksom) och målar ett ansikte. Man klär kudden i tröja och byxor. Oj vad hon lekte med denna docka! Hon gjorde en "bil" i vardagsrummet med barnfåtöljer och stolar och satte den stora dockan i "bilen" mm. :-)

Freja var på skoldisco ikväll. Hon ville ha sina nya jeans jag köpte i Ullared. De var så snygga, riktigt matt ljus jeansfärg. Till dem valde hon ett svart-vitt mönstrat linne jag också köpte. Det är mer ett "finlinne", som en tunika med knyt bak i ryggen. Jag blev så förvånad, hon hade 8 kr med sig hem igen. Det hör till ovanligheterna! Man blir ju misstänksam, tänk om det är magsjuka på gång!!? ;-)

Vi väntar hem Magnus från Tyskland i natt någon gång. Han ska få slippa att köra till Frejas tekniksim imorgon. ;-)

Må väl! :-)

torsdag 3 februari 2011

Ullared och VAB



Igår onsdag hade jag faktiskt tagit ledigt från jobbet för att köra till Ullared tillsammans med Nette, Manda och Mandas kusin Ted. Manda fyller snart år, så lite födelsedagspresenter skulle inhandlas. Nette ville ha Manda med, för hon är såååå kräsen med kläder. ;-)

Magnus åkte till Tyskland och Frankfurt i går morse, så jag behövde ju barnvakt för att kunna genomföra mitt lilla Ullaredsprojekt.

Vi passade på att låta Tuva sova borta hor farmor och farfar natten till onsdag. Vi är inte säkra på om det är första gången hon sover hos dem själv, eller eventuellet andra. Mer är det i alla fall inte. Så det var dags nu. Freja och Tuva har ju däremot sovit där tillsammans många gånger.

Magnus hann lämna Freja på fritids innan hans taxi kom. Nette hämtade mig kl 06 och så körde vi iväg.

Det var så lugn och skönt inne på GK´s i Ullared. Det var nästintill så att man kunde säga att det var LITE folk! ;-)

Jag hade inget jag liksom bara "skulle" köpa den här gången. Fast ändå blev det myyyycket pengar... Fast jag tycker INTE jag har köpt något onödigt (ok något kanske!), utan det jag har köpt nu skulle jag ha köpt här framöver under våren ändå. Det jag har köpt är bla kommande födelsedagspresenter, men även "förbrukningsvaror" ex klädvårdsrulle, kläd-impregnering mm. Imprigneringen var så billig, 18 kr. En sån kostar ju det tredubbla på tex sportaffärerna.

Jag hittade bla två linnen till mig själv i , tycker jag, lite "Timoteij-stuk" (gruppen Timoteij i melodifestivalen här om året). Ett var vitt och ett var beige. De kommer jag att ha till jeans i vår. Men även en "lovika-mössa" (som en lovikavante), åå vad jag gillade den. Jag hittade även ett nattlinne, underkläder, mm mm.

Till barnen blev det bla termoleggings (de är såå bra!), vanliga leggings, några klänningar, tröjor, linnen och shorts. Endel saker var för stora till Freja. Hon får väl växa i... Jag tittade, faktsiskt bara av en slump, igenom hästsportsavdelningen. När jag gick där och såg alla (snygga) hästsportsplagg (funktionsplagg) kom jag på att brorsan tipsat om att mycket av hästsportsplaggen var väldigt bra, även om man inte rider. De brukar handla på Börjes i Tingsryd när de kör hem från oss. Jag hittade ett par rosa så mjuka fina sk "ridhandskar" till Freja. Hon blev sååå glad för dem!

Jag köpte även en ny badrumsmatta, erkänner att den kanske var liiite onödig att köpa. Men den gjorde mig så glad! :-) Det var en badrumsmatta med Spöket Laban på! Vi har haft mycket saker med Spöket Laban och Lilla Anna på, till båda barnen. Det började med Freja. Hon hade örngott med spöket, hon hade haklappar, hon hade en gosedjurs Laban, en stor Lilla Anna trasdocka mm. Tuva har haft haklappar, skötbordsunderlägg och filt till vagnen med Laban på. Den här mattan hoppas jag kommer att glädja oss i många år när vi går på toa och kissar på natten. :-)

Jag köpte även ett barn-Monopol, från 4+. Man bygger en plan och så går en bil med en gubbe runt och säger vad man ska göra. Ha ha, det lät så kul! Tuva var ju lite sotis när hon inte fick vara med på vanliga Monopol då i juldagarna. Detta kostade bara 99 kr!

Jag bara MÅSTE säga att Ullared är riktigt trevligt, det är sådan ordning, och personalen är så trevlig och hjälpsam! Deras underklädesavdelning är riktigt fin. Endel tror nog bara att allt ligger i stora korgar, men så är inte fallet. Jag köpte en så bra trosa förra gången och jag fick så bra hjälp att hitta samma sort igen. De hade ett nytt trevligt café, som inte hade öppnat när vi var där sist. Vi fikade kaffe och baguette där.

Vi körde hemåt vid femtiden på eftermiddagen. Då var det rena rama skitvädret! Det bara ÖSREGNADE när vi kom ut på parkeringen, temperaturen låg på nollan så det var så ruskigt kallt när man blev blöt av regnet! När vi kört ca en kvart började det bli snöblandat.

Vi skulle äta på Mc Donalds i Värnamo hade vi bestämt. I en rondell i Värnamo, när vi t o m SÅG det gula M:et så körde Nette fel, så vi kom ut på nattsvart motorväg mitt in i småländska skogarna! Vi körde och körde, hittade ingen avfart! Tillslut såg vi en vägskylt - vi var på väg mot Ljungby! Efter 17 km hittade vi en avfart! ;-)

Hemma var det lugna gatan. Barnen skötte sig exemplariskt när farmor och farfar passade dem. Vi var hemma vid tiotiden. Då satt vi och pratade litegrann. Tuva vaknade en gång, men jag stoppade bara om henne. Jag skulle visa farmor och farfar ett plagg jag hade köpt till Freja. Det kändes fuktigt... Det luktade lite kaffe om plagget tyckte vi. Ja ja, kaffetermusen hade ju stått i Ullaredsbagen, den hade kanske läckt en liten aning tänkte jag.

När vi hade sagt hej då, gick jag för att hämta termusen. Jag reagerade då på att den var helt tom. Jag tänkte, att det var konstigt eftersom vi bara drack varsin kopp på vägen upp. I samma ögonblick som jag tänkte detta, hörde jag liksom som "kräkljud" från Tuvas rum. Jag hann tänka att det lät som kräkljud, men att det säkert bara var att hon drömde. Men jag gick så klart dit. Där står en flicka som kräks och kräks! Lite kom i sängen, men det mesta hamnade på golvet, med stänk mot dörr och vägg... Fyyy vad det luktade! :-( Jag fick massor av stänk på jeansen och även stänk in i mina foppatofflor!

Mitt i detta kaos tänkte jag att jag MÅSTE kolla Ullaredsbagen... Det där med kaffet oroade mig litegrann... ;-) Jag torkade hjälpligt i Tuvas rum (det luktade fortfarande pyton!), la henne i pappa Magnus säng och såg till att hon somnade lugnt igen. Jag gick sedan igenom min Ullaredsbag och tog upp plagg på plagg med kaffefläckar... :-(

Så där kl halv tolv på kvällen (natten för mig!) stod jag och la kläder i blöt och skrubbade och skrubbade. Jag slängde in Tuvas nerkräkta sängkläder i tvättmaskinen.

När jag inte kunde göra mer åt kläder och sängkläder gick jag upp och kände än en gång lukten i Tuvas rum... Jag gav mig på golv, dörr och vägg igen. Tillslut kändes det rent därinne och det luktade mest sånt där "badrumsrent". ;-)

Jag sov urdåligt på natten. Bara Tuva rörde sig flög jag upp för att se så att hon inte kräktes ner i Magnus säng. Kunde inte ens tänka tanken att behöva rengöra en säng till.

Idag har Tuva varit hemma med mig. Hon blir hemma imorgon också. Man ska ju låta det gå 48 timmar innan man lämnar dem på förskolan efter en magsjuka. Hon har dock varit pigg idag. Inget mer kräk! Det var bara en rejäl magtömning!

Det hade gått superbra för Tuva hos farmor och farfar. De hade varit inne och myst och spelat spel på tisdagen, det var så ruggigt väder, de har ett spel som både Freja och Tuva älskar, Flugsmällan. Det är ett slags memory men man ska smälla handen i bordet och det tycker barnen är så kul! På onsdagen innan de hämtade Freja i skolan fick Tuva åka skridskor på viken, och även spark!

Nu väntar sängen. Blir hemma för VAB imorgon också. Magnus kommer hem från Frankfurt sent sent på fredag kväll. Han har tur den mannen, det är OFTA han är bortrest när barnen blir sjuka. ;-) Nu bör han ju t o m ha undvikit smitta, han träffade ju Tuva sista gången i tisdags morse. I måndags var inte Tuva på dagis, så hon bör ha blivit smittad under tisdagen. Då sov ju Tuva hos farmor och farfar.

Må väl! :-)