söndag 30 januari 2011

Söndags-uppdatering

Jaha, så var helgen snart sluuut. Tiden flyger iväg! Men det har varit en lugn helg. Inte en massa måsten. Freja sa idag vid middagen "mamma varför är helgerna så korta och veckorna (vardagarna) så långa?". Bra fråga. ;-)

På lördag förmiddag kl nio hade Freja och kompisen Sanna sitt första tekniksim-pass i simhallen i stan. Freja var allt lite nervös, men det gick bra. Men hon hade det lite tufft utan simglasögonen. Vi har blivit av med dem, gissningsvis när vi var på äventyrsbadet i Växjö. Hon gillar inte att få vatten i ögonen när hon tex simmar ryggsim snabbt. Sim-shoppen öppnade kl tio, då köpte jag ett par nya simglasögon till henne. Nu har hon ett par till nästa gång! :-)

Igår var vi i Ronneby och åkte skridskor på deras utomhusrink, Brunnsvallen. Jag har förstått att det GÅR att åka på isarna på sjöar och hav nu, men det trodde inte jag. Jag trodde isen var helt knagglig av att ha töat och frusit omvartannat under flera veckor. Man har som sagt i dag på Facebook läst att det visst går att åka på isarna. Härligt!

Jag tycker det är dödens tråkigt att gå in i en lysrörsupplyst ishall, ex Arena Rosenholm här i krokarna, och åka skridskor, när det är fint dagsljus utomhus. Igår när vi var i Ronneby hälsade vi även på mina föräldrar och mamma bjöd på god kålpudding till middag. Jag höll på att falla baklänges när mamma hade köpt ingredienser till maränsviss!!! Det är liksom inte mamma det, hon brukar knappt ha saft hemma till barnbarnen. ;-) Det får nog bli (och har kanske blivit!) bättring, inte för att hon behöver ha MASSOR av "gottigt-onyttigt" hemma, men en glass och saft till bullen uppskattar ju barnen. ;-)

Att Freja har utvecklats oerhört i sin skridskoåkning, det visste vi. Men även Tuva är sååå himla duktig och enträgen. Hon åkte ju för första gången förra vintern. Hon trillar, trillar OCH trillar! Men hon kämpar på, det är bara upp och åka igen! Fast idag sa hon att hon hade blåmärken, så lite ont har hon nog. Och det är inte konstigt, ungen trillade ju massor av gånger där på isen! ;-)

Efter skridskoåkningen stannade vi till på Ronneby torg. I Ronneby kommun ska de ha en tävling i snöskulpturbygge för både barn och vuxna om ett tag. Under lördagen hade de haft en inspirations workshop för alla barn på torget, så det stod massor av fina skulpluter där. :-)

När vi ändå var på torget gick vi och köpte lördagsgodis i den godisaffär som ligger där i närheten. Oj, vad de har många olika sorter godis där! Tuva hade svårt att välja... Hon bara irrade runt runt deras hyllor med lösgodis. ;-)

Sedan, innan vi kunde få någon mat hos mamma och pappa, var vi tvugna att ta en liten tur till Maxi-Ronneby. Vi skulle ha nya små-termosar till Freja och Tuva. Freja har ju gärna varm choklad med på utflykt, medans Tuva INTE gillar varm choklad (har aldrig gillat mjölk). Men tex i en ishall är det gött med något varmt att dricka, så då kan hon ibland få varm saft. Mmmm, det ÄR faktiskt jättegott när man är lite frusen!! :-) Fick tipset av brorsan, vars barn går på Skogsmulle (Knytte då de var ännu mindre), och där får de ibland varm saft.

På Maxi förälskade sig båda tjejerna i varsin lila mjukdjurs-ponnyhäst för sextionio kronor... Japp, de fick köpa dem, men för EGNA pengar från spargrisarna. ;-)

Mamma hade verkligen lyckats med kålpuddingen! :-) Kålen var så mjäll och god! Mysan hade känt dofterna under tillagningen så inte var hon sugen på sin hundmat, hon väntade in oss och när vi satte oss till bords tiggde hon som bara den, den lilla "sit-vovven". ;-)

Magnus hjälpte pappa med något i datorn + mobiltelefonerna, men han blev aldrig klar, jag fick allergi (tål ju inte Mysan) så vi var tvugna att köra hem... Men vi hann med middag, efterrätt och KAFFE! :-)

Idag söndag har Freja haft kompisen Karolina här, de leker alltid så fint. Man märker dem knappt! Tuva hade för första gången dagiskompisen Lovis (vackert namn!) här. Det gick bra, och de hade roligt, men jag fick medla några gånger. De har ibland i den åldern svårt att se att sitt eget handlande kan få konsekvenser (gäller dem båda). Men de är ju bara dryga 5 år (Tuva) och 4,5 år (Lovis). Minns att jag ävan har fått "medla" någon gång när Karolina och Freja har lekt, när de var i samma ålder (ca 5 år). ;-)

Ha en bra vecka! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar