lördag 1 januari 2011

Kung på kvällen...


...kung på morgonen! ;-)

Denna devis efterlever Magnus, dock inte undertecknad. ;-) Magnus har idag jobbat med vedklyvningen medan undertecknad har slappat på soffan tittades på TV, bla något icke rojalisktiskt program om kronprinsessan och hennes prins. Tilläggas skall att JAG är rojalist! ;-)

Vi köpte ju ved för någon vecka sedan men tyvärr var det alldeles för stora bitar. Vi fick låna pappas vedklyv för klyvningen. Jag blev lite irriterad först, för det ger ju merjobb att behöva klyva själv, och tiden är dyrbar, men det gick smidigt. Han jobbade inte i många timmar med just klyvningen. Staplingen däremot tar ju lite tid, men den hade vi ju fått göra i vilket fall som helst.

Vi hade en mycket trevlig nyårsafton igår! :-) Vi tog bussen till Lyckeby, för att sedan åka taxi hem kl 01.15. Det var fullsatt buss men BARA våra barn på bussen. He he, man kände sig ju lite dum med vagnen fullastad med bla kylbag, men däri låg vår ljumma avocadosoppa, men det visste ju inte folk. De trodde kanske att vi hade "all" dricka där. ;-)

Avocadosoppan som jag och Magnus hade gjort fick högsta betyg av samtliga vuxna vid bordet. När vi smakade av den varm hemma kändes den "så där" bra, men till förrätt ljummen/rumstempererad och fint upplagd med hummer och räkor och en klick creme fraishe, vid ett nysårdukat bord, var den underbar! :-) Det var en passande förrätt till den goda huvudrätten, klassisk oxfilé med ugnspotatis och madeirasås. Nam nam! Den andra familjen bjöd på en god efterrätt, någon slags "kak-paj-botten" med bitar av mörk choklad i, och uppepå någon slags hallonmousse. Mycket delikat!

Vädinnan Anna hade aningens otur. Hon lyckades hälla nykokt tevatten på tre av sina fingertoppar. Först gick hon omking med händerna i en bytta vatten för hon hade sååå ont stackaren, men vattnet blev ju varmt fort. Magnus och jag kom på att, varför inte hämta snö i en påse som hon kunde ha handen i. Så där satt Anna och åt efterrätt med handen i en påse snö! ;-)

Raketerna var till belåtenhet, både värdfamiljens egna, och övriga som sköts upp i Lyckeby. Freja och Tuva var ute och tittade. Tuva hade tefats-stora ögon! ;-) Värdfamiljens åttaåring var ute, men med hörselkåpor på, hon gillar själva raketerna, men inte smällarna. Deras lille treåring blev lite rädd och tittade inifrån på raketerna. Den andra familjens åttaåring ville INTE gå ut och titta på raketerna, hon gillar det inte alls.

God fortsättning på 2011!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar