tisdag 20 september 2011

Uterummet börjar tar form

Men vi hinner ju inte njuta i det förren till våren. Skönt att ha det klart då! Men helgerna rinner iväg här nu, tror inte vi kommer att hinna måla (lasera) golvet svart nu i höst... Det gör vi i så fall i vår. Sen vill vi, om ekonomin tillåter, köpa en "lounge-soffa" i konstrotting att ha därinne. Där ska man ligga och slappa och sova middag under lediga stunder! ;-)

Magnus hade hängrännorna nermonterade för målning då det hällregnade i helgen. Inte jättekul, men taket sluttar ju och det är vågigt tak, så vattnet rann i alla fall neråt! ;-) Igår monterade han upp dem i en hast!

Tuvas kattallergi är nu bekräftad. Hon har tre på en sexgradig skala. Hund gav ett av sex och häst gav noll. Läkaren rinde mig idag. Detta stämmer ju väldigt bra överens med de reaktioner vi har sett på henne. Hos grannen med hundar blev hon lite lätt "förkyld" som hon själv kallade det, hos Emmies katt blev hon ju ganska dålig, och när hon red på Berra, kusinernas häst i påskas, märkte vi ju inget alls. Mormor och morfars hund verkar hon än så länge tåla helt utan problem. Vi ska medicinera när hon ska utsättas för katt. Rönen nu är att att man så att säga "skonar" immunsystemet genom att ge medicin, detta kan lindra framtida besvär eller förvärrningar av allergin. Jag har fem av sex på katt och häst, fyra av sex på hund (plus alla andra allergier jag har).

Annars inget nytt under solen. Middagen idag var en av våra favvisar, min kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry-pasta. Till detta nudlar, eller för Freja som inte gillar nudlar, ris. Magnus som är i Sthlm på  kurs missade detta, men han äter väl något annat gott kan jag tro! ;-)

Efter maten var Freja sugen på att baka sina "Kluks de luks" (hennes stavning) muffins. De är i ugnen nu. Och jag får väl erkänna att det luktar ganska gott i huset. ;-)


Må väl!

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Uterummet ser ut att bli jättefint, vad flitiga ni är. Tänk vad skönt att få sitta på den alltanen med en kopp te, en bra bok och höstlöv som blåser förbi. Ni får nog det helmysigt när allt blir klart.
    Kramar till dig...Anette.

    SvaraRadera