måndag 25 april 2011

Fler Enköpingsbilder

Kyckling + ledtrådsletning på åsen bakom deras hus. Eva, Jonatan, Tuva o Matilda

            Attans Tuva hittade gula fjädrar - kycklingen hade varit där! Men nära skjuter ingen hare. ;-)

Freja o Hampus kommer springende i full karriär med kycklingen som gillade att leka med barnen (låg i barnens koja).

 Efter kycklingsletandet på åsen blev man sååå törstig, så innan barnen började leta efter äggen hemma på tomten drack vi lite saft. Chri, Freja, Tuva o Jonatan.

                                                      Tuva rider på Berra.

                                                          Freja rider på Berra.

            Öppning av påskägg. "Disco-sjalen" Tuva har om halsen låg i äggen.

Freja öppnar påskägg.

Sthlm-Enköpingsbilder

Tuva o Matilda. Sommarvärme! Det kändes lite konstigt att sitta där på altanen och titta ut över - inga löv! ;-)

Freja, Hampus och Tuva vid Gustav III monument och med slottet i bakgrunden.

Närmare än så här vågade inte Tuva gå "högvakten". Han hade ju skarpladdat gevär råkade jag säga! ;-)

          Freja står och beundrar Stockholms Ström.

           Skeletten som bärgats från Vasa fascinerade barnen.

Chri, Freja, Hampus och Tuva på Djurgårdsfärjan. Vädret var med oss!

             Entrén till Naturhistoriska är mäktig! Precis som ett gammalt museum ska se ut tycker jag! ;-)



                              Freja, Matilda, Tuva och Hampus tittar på dinosaurieskelett.

                                              Ha ha, han har inga kläder! Tuva och Matilda.

Gamla Stan. Hampus, Freja, Tuva, Chri.

söndag 24 april 2011

En gubbe som rapar hela tiden

Idag när vi körde hem från Enköping stannade vi i Söderköping och satt och åt i solen på ett trevlig traditionellt "gatukök". Där satt en handikappad man och åt med sin personliga assistent. Varje gång han pratade så var han tvungen att "kraxa" så att det lät som att han kräktes eller rapade. Jag kan inte påstå att det var jättetrevligt. ;-) Freja såg det och skrattade väl till litegrann men var ändå duktig och kommentarade inte. Freja satt så att hon såg honom, Tuva satt så hon inte såg honom men tillslut var hon tvungen att viska till mig "mamma vem är det som rapar hela tiden?".

Vi har haft härliga påskdagar i Enköping hos brorsan med familj. Det är underbart att se kusinerna leka och ha sååå kul! Det är barndom det! :-) När vi åkte idag sa jag till Hampus "nu Hampus kan du leka med dina kompisar igen". Då svarade han "jag hade hellre lekt med med Freja...". Tuva grät på påskaftonskvällen då vi började packa inför hemresan...

Patrik och Eva har bjudit på så fantastiskt god mat! Nu får man ju prestationsångets inför när de kommer hit nästa gång! ;-) Den indirekt grillade lammsteken (så klart på grillen och med "rökspån" i kolen) som vi åt till middag igår påskafton var så fantastiskt god! Magnus hade förvisso gjort sin goda currysill och romsill som vi åt tillsammans med ägg och annat "påskbords-aktigt" till lunch. Magnus sill är ju grymt god!

På skärtorsdagen åkte Magnus jag och våra barn plus Hampus till Stockholm över dagen. Målet var Vasamuseét på Djurgården. Det tar bara 45 min med tåg till Stockholm. Det går stoooora regiontåg förbi Enköping. Vi "lantisar" blev helt stumma, det var ju två våningar på dem! Barnen rusade upp för trappan och ville sitta uppe! ;-)

Allt gick så himla smidigt, man hamnar ju mitt på centralen. Vi tog tunnelbanan en station (bara för att barnen skulle få prova att åka tunnelbana) och gick av vid Gamla Stan. Jag fascineras alltid av hur enormt mycket folk det är på Central-tågstationen och T-centralen! Och alla ska NÅGONSTANS, och har ett mål. Barnen vart ganska stumma, de höll sig nära nära oss för att inte "komma bort". Lite olikt Tuva som annars fladdrar runt ganska bra! ;-) Från Gamla Stan promenerade vi till Slussen där Djurgårdsfärjorna går. På detta sätt fick vi en fin fin promenad genom vackra Gamla Stan, över Stortorget (Stockhoms blodbad!) och vi fick även se slottet. Och allt i strålande solsken!

Vi tog Djurgårdsfärjan över till Djurgården. Ha ha, vi åkte förbi ett stängt Gröna Lund. ;-) Tur att inte det var öppet får då hade ju (så klart!) barnen velat dit. Men nu var som sagt var målet Vasamuseét. Gröna Lund ska vi ta en annan gång.

Vasamuseét var mycket spännande och inressant. Barnen, framförallt Freja och Hampus, var jätteintresserade. Det som fascinerade mest var de skelett som hade bärgats från Vasa. Det var en historia till alla skelett, och de hade "namn" för att man skulle hålla i sär dem, ex Beata, Filip, Helge. Man ville få oss besökare att förstå att vi har lärt oss så mycket om 1600-talet, tex hur man levde, vad man åt etc, bara av att se vad som fanns ombord på Vasa.

Vi var hemma i Enköping halv sju och då bjöd Patrik och Eva på grillade kryddade korvar och vinegrett-potatissallad. Mmm, så gott!

Ingen rast ingen ro! På långfredagen tog vi alla (även Patrik Eva och barnen) bilen till Stockholm (igen) och gick på Naturhistoriska Riksmuseét. Tuva har tjatat om att se dinosaurieskelett och det fick hon. Även detta intresserade Freja och Hampus oerhört! Freja gick och tittade i alla glasmontrar med förstenade växter och djur från tex Krita- och Juraperioderna. Det är även uppbyggt ett "landskap" där det står bla ett skelett av en T-rex. Oj oj vad oerhört stort detta urtidsdjur var! Efter urtids-utsällningen kommer man in på utsällningen om våra förfäder, "Den mänskliga resan", också detta fantastiskt intressant. Tuva och Matilda stod och fnissade åt urtidsmänniskor (i vax gissar jag) som såg ut som apor med bara ett skynke om de "känsliga" delarna". Denna utsällning minns jag från när jag gick i skolan i Täby. I sexan tror jag vi var där med klassen.

Vi avslutade dagen på Cosmonova (som finns på Naturhistoriska) och tittade på naturfilmen Deep Sea på den enorma kupolformade filmduken. Cosmonovas IMAX projektor använder det största filmformat som existerar. Det är mäktigt!

Påskafton tog vi det hyfast lugnt (så lugnt det nu blir med fem barn i huset som dessutom ska leta påskägg!). ;-) Eva gick före upp på åsen som ligger mycket naturskönt bakom deras hus. Däruppe fick barnen ledtrådar till fem kycklingar som var gömda däruppe och som i sin tur gav en pusselbit  i ett enkelt pussel som i sin tur gav en ledtråd till var påskäggen låg (hemma på tomten). En kyckling var tex höjdrädd (den hade bara vågat sig halvvägs upp på åsen) och en gillade sport (var gömd på en orienteringsgrej). Barnen hittade slutligen äggen i Patrik och Evas cykelkärra. I våra barns ägg fanns godis och lite annat plock, bla hårspännen med Barbapapa och slime.

Oj oj, vi hann mycket på påskafton! Väl hemma efter påskäggsletandet på åsen gjorde vi en trevlig påsklunch med sill, ägg, lax, prinskorv och köttbullar. Därefter åkte vi till Berra, Evas häst som står i ett stall i närheten. Freja red på honom då vi var där en jul när hon var 4,5 år, så nu var det andra gången gillt. Nu fick även Tuva prova! :-) Spännande värre! Jag som allergiker följde bara med och tittade på. När vi kom hem var det allmän sanering av alla som varit i närheten av Berra.

Idag påskdagen körde vi hem genom ett sommarvarmt Sverige. Allt i naturen har fullkomligt exploderat! Underbart! Skönt att få annandagpåsk hemma. Jag har tänkt städa uterummet så vi kan börja sitta där.

Må väl!

tisdag 19 april 2011

Sicken tuffing!

Igår fick jag, ÄN EN GÅNG, tid för att visa upp Tuvas fot. Hon har ett jättestort märke på ovansidan av vänster fot. Vi sökte för det i april förra året (då var det bara ett skoskav enligt läkaren, det var inte så stort då och det trodde jag också, för hon hade nya skor), sedan var vi där i höstas för då hade det blivit MYCKET större. Då fick vi besked om att det var ringorm, en slags svamp som människor kan få från bla nötkreatur, katter och marsvin. Det smittar inte människa till människa. Meeeen, vi har behandlat med svampsalvan och det har hänt...ingenting! Märket är lika stort nu, om inte större.



Freja och klasskompisen Karolina var själva här hemma när Tuva och jag var på Vårdcentralen och de var så duktiga! Tuva och jag köpte med oss frallor som vi fikade på när vi kom hem igen.

Igår kom alla läkare som fanns tillgängliga på Vårdcentralen den dagen, och tittade på Tuvas fot. ;-) Nu finns det två alternativ, antingen ÄR det en envis ringorm, men lite tydde på att det eventuellt kunde vara en slags Borrelia-infektion. Inte den vanliga som man får på fästingens stickställe, utan denna kunde man ha latent i kroppen och så uppstod den vanligtvis på just fötterna.

Är det borelia krävs en tiodagars pencillinkur. Men de var inte glada att behandla för det innan de visste, och hon har ju haft det ett år som de sa. Så de ville att Tuva skulle ta ett blodprov i armen (ett rör). Antinegn kunde vi ta det direkt, då utan Embla-bedövningsplåster, eller sätta på ett plåster och komma tillbaka för provet efter några timmar. Först bestämde sig Tuva för att ta Embla-bedövning men sedan ångrade hon sig, hon ville ta blodprovet direkt, utan Embla.

Ååå, vilken duktig tjej, och vilken bra proffsig sköterska som tog hand om Tuva! Hon sa till Tuva att Tuva verkade vara en tuffing. Hon frågade om Tuva var rädd för blod. Tuva svarade:

 - Nej jag är inte rädd för blod men min storasyster är det. När jag trillade ner från farmor och farfars säng så kom det mycket blod och Freja och farmor blev jätterädda och jag fick sy här (visade på ögonbrynet).

Jag bara satt där och kände att jaaa, hon har ju varit med om ett och annat, betydligt mer än sin storasyster. När hon gick på småbarns avd på förskolan så åkte personalen och limmade ihop hennes ögonbryn efter ett fall från en stock till en annan, i en slags hinderbana.

Tuva blev väldigt överrumplad över att det ändå gjorde såååå ont (för det gör det bannemig att ta blodprov i armen!). Oj oj, vad hon grät när det stack till och när röret fylldes! Tårarna sprutade! Men tack vara den proffsiga sköterskan så gick Tuva därifrån med (nästan!) ett glatt ansikte. Plåstret gillade Tuva, det ville hon sedan visa för hela världen (bla kassörskan på Ica och killen på cafét där vi köpte med oss frallor hem). Sköterskan tog sig liksom tid efteråt att snacka med Tuva och visa och välja "belöningssak" ur lådan, det var positivt, för Tuva hann lugna sig och konstatera att det inte var så farligt. Fast vi bestämde att nästa gång (om det blir någon), då TAR vi det där Embla-plåstret! ;-)

Må väl! :-)

söndag 17 april 2011

                    Ja tänk ändå hur design och bildkvalitét har förändrats! ;-)

       Idag på Media Markt i Kalmar. Vad, vilken ska man välja...?????

Magnus hammagjorda jordgubbstårta han bjöd på i lördags.

(Det blev inga simtävlingsbilder för Magnus har tappat bort kameran!!! :-( KSS hade hittat en kamera efter tävlingen och nu hoppas vi det är vår...) 

Kronfågel Arena så här i påsktider!

Idag har vi varit i Kalmar på bla Media Markt. Magnus och jag var där för att köpa ny TV. Vi satt där och babblade i bilen, jag kom på att de har en ny stor arena där i Kalmar och att det var något namn som hade med fåglar/kycklingar att göra. Magnus hade noll koll på detta och visste inget. Jag hade för mig att den hette Kronfågel-Arena. Jag berättade att jag hade hört på radion att på invigningsmatchen hade en kille dansat fågeldansen när han gjorde mål och det hade varit en sådan "fullträff" liksom. Plötsligt var vi i Ikea-rondellen och Magnus sa "Guldfågeln-Arena Christina, inte Kronfågel". Då var det en väskylt där det stod Guldfågeln-Arena! "Ja ja ja, kyckling som kyckling" sa jag! ;-)

Uj uj uj, vår TV i källaren pajade i morse. Den har spelat oss spratt under några dagar genom att förstora bilen så att exempelvis all text inte har synts. I morse när Tuva, jag och Freja var på simskola, så totaldog den när Magnus tittade.

Vi kunde få barnvakt under dagen av Magnus föräldrar, vilka även var med på simskolan och tittade på när Tuva simmade klädsim. Hon hade önskemål om att de skulle komma och titta på henne nämligen.

Vi körde som sagt till Kalmar och gick in på Media Markt. Jag hade aldrig varit där inne, men vilken ENORMT stor affär, radar på radar på rader av tvättmaskiner, tv-apparater och annan elelktronik! ;-)

Det bidde en Sony platt TV Lcd tror jag det var (enooormt platt måste jag säga!). Vi valde att ta ner den nyköpta (dock begagnade) Bang & Olufsen TV:n i källaren och ha plattisen uppe. Magnus har nu fått upp den på väggen och jaaaa.... den bryder väl sin plats bra tycker jag. ;-) Visst är det väl i-landslyx att kunna ha två tv-apparater, men vi känner att sista åren har vi vant oss vid det och skulle ha svårt att vänja oss av vid det. Barnen tjivas om program, vi vill kunna spela Wii i källaren etc.

Inne på Ikea blev det tre stora krukor att ha på altanen. Jag har lovat Tuva att vi ska så ätbara blommor (!) för det vill hon gärna, så det får väl bli lite blomster-krasse då. Bara hoppas att vi slipper larver på dem, för det får man lätt på dem. 

Ja, sedan blev det även ett litet nätt stopp på Burger King för att inte avlida av hunger på vägen hem. Ett Whopper-meal lade sig dödsskönt i kistan.

Igår var Freja på sin första simtävling, en sk Klubbtävling där man bara tävlar inom klubben. Dessa tävlingar är bra "genrep" inför kommande tävlingar. Hon hade önskemål om att ha pappa med. Han simtränade ju under hela sin barn- och ungdom och "kan" miljön, så det kändes nog tryggt att ha honom med. Farmor och farfar kom och tittade på tävlingen också. Freja tävlade i 25 meter fri-sim (typ crawl) och dök i sååå fint sa Magnus. Men barn är ju barn och är så sköna, Frejas simglasögon åkte ner då hon dök i, och istället för att bara bränna på de 25 metrarna, så stannade hon till i vattnet och fixade till glasögonen, SEN simmade hon vidare. Lillgumman! :-)   

På lördag-eftermiddagen kom sedan Magnus förälrar och mina föräldrar för att fira Magnus 39-årsdags som inföll i fredags. Vi bjöd bara på tåta och kaffe men det räckte så bra så. :-) Som vanligt fick vi massor av tårta över, så vi bjöd (som vanligt typ!) in Nette Simon och barnen på lite kaffe och tårta på kvällen. Av mina föräldrar fick han presentkort från Centrumföreningen så att han kan unna sig något klädesplagg. Av sina föräldrar fick han bidrag till ett stort familjetält (vilket även jag fick då jag fyllde), vilket vi ska köpa till sommaren. Några dagar på Öland hägrar till sommaren, då i större tält än i somras, då Magnus fick sova i föträltet till Fjällrävens låga fjällvandringstält! ;-)

Av mig och barnen fick Magnus två filmer och ett sött "fotosmycke" med bild på barnen, i form av en nyckelring. Filmerna var Vägen med Viggo Mortensen och en dansk film som heter Flamman och Citronen, den mest sedda på danska biografer under 2008. Jag gillar danska filmer och denna handlade om motsåndsrörelsen under kriget, vilket intresserar mig. Magnus sa "jaha, du har hittat filmer du vill se". ;-) Men han blev glad för båda, det var filmer han ville se också. Han hade faktiskt hört talas om den danska filmen om motståndsrörelsen. Nu får vi ta och titta på dem på vår nya TV! ;-)

Nu väntar ett härligt ledigt påsklov! :-)

tisdag 12 april 2011

Sitt livs chock!


Idag har Tuva fått sitt livs chock! Lilla barn... Vi tittade på reprisen av Så ska det låta på SVT 24 nu ikväll. Lena Maria Klingvall, denna fantastiska tjej utan armar och som är stor sånstjärna i Japan, var med. Hon var även med i förra säsongen av Här är ditt liv och då blev man så totaltimponerad av henne.

Så jag sa spontant till Magnus när jag såg att det var hon "ååå, titta det är ju hon den fantastiska tjejen utan armar!". Tuva satt bredvid och skulle precis lägga sig. Jag märkte inte något på henne då. Jag bad henne plocka upp legot som låg på golvet och det gjorde hon, sedan bröt hon FULLKOMLIGT ihop, den lilla snuttan! Hon grät och grät och sa att att nu skulle hon få mardrömmar. Hon blev sååå illa berörd av denna tjej utan armar!!!!

Vi kramade och lugnade och kramade och lugnade igen. Tuva höll för öronen, hon ville inte höra tjejen sjunga sa hon. Vi försökte förklara att den här tjejen fötts så, att hon mådde bra, kunde borsta tänderna själv och var LYCKLIG!

Uj uj, vad mycket livserfarenhet de små liven ska få ändå!

Vi som många gånger har fått (får) för oss att Freja är väldigt känslig etc. Jag tycker faktiskt inte att hon är så känslig längre, Tuva reagerar nästan oftare så här. Hon reagerade ju på liknande vis när jag berättade om den lilla tjej som blev påkörd och dödad en bit utanför Karlskrona när hon skulle gå av skolbussen för ca 15-20 år sedan.

Annars har helgen bjudit på både slapparstunder och jobbar-jobbarstunder. På fredagen var hela familjen i badhuset. Pappa/morfar hämtade barnen på dagis och fritids och lämnade av dem hos mig på jobbet kl halv tre. När jag slutade kl kvart i fyra åkte vi direkt till badhuset där pappa Magnus mötte upp. Efter badet var vi så vrålhungriga (sjön suger minsann!) så vi åt snabbmat på Mc Donalds. Vi var alla nöjda men trötta då vi var hemma kl halv nio! ;-)

Det blev mycket bad den här helgen! På lördagmorgon var det dags för simträning för Freja. Hon anmälde sig till en klubb-simtävling nästa lördag. Spännande! De övade starter och hon gjorde så snygga dykstarter. Det är lite speciella procedurer vid simstarter. Det ska göras olika moment vid olika signaler. (Det ser man på de stora simtävlingarna på TV.)

Magnus jobbade i trädgården på lördagen, min tanke var att även jag skulle göra det, men det bidde inte mycket av det den här lördagen för mig. Mina handeksem var extremt svåra i lördags. :-( Vet inte om klorbadet dagen innan spelade in i det extrema kliandet.

Men under söndagen, då jobbade vi båda i trädgården! :-) Tuva lekte med grannflickorna, och Freja lekte med "älsklingen" Peter som går i samma klass. Det var underbart väder och barnen lekte en stor del av dagen ute. :-)

Må väl! :-)

söndag 3 april 2011

Bilder

 En liten sko-skörd. ;-) Mina svarta sandaler, Tuvas jeans-basketkängor, Frejas rutiga och ljusblåa.

 Jobb jobb jobb

Bra att kunna slänga allt direkt i släpet. 

Flitighetens lampa har lyst

Idag har Magnus och jag med gemensamma krafter rensat på tomten. Hela vår vackra rabatt på baksidan längs med staketet mot allmännningen är nu redo för nya skott att slå ut. Ja nu är den ju inte jättevacker, men den brukar prunkna på sensommaren. :-) :-)

Jag fick ett infall vid ett idag, dvs lunchtid. Jag var hungrig, hade rensat en tredjedel av rabatten, solen började så svagt visa sig, så jag körde ner och handlade korv medan Magnus tände grillen. Mmmm, barnen åt BRA med grillad korv ute på en filt på altanen. Annars är de inte speciellt förtjusta i korv med bröd. Men nygrillad utomhus smakar den nam nam naaaam! ;-)

Magnus föräldrar kom bort med släpet i eftermiddags så att vi kunde fylla allt trädgårdsavfall direkt i det. Tyvärr är det så att många här i vår lilla by bara "dumpar" trädgårdavfallet här och var i diken och även i små skogsområden. Lite trist tycker jag. Visst, det försvinner ju med tiden, men det tar tid och diken mm fylls ju igen.

Annars har detta varit en ganska trevlig helg så där. Igår var vi i stan och uträttade ärenden. Barnen valde leksaker för 100 kr var på BR-leksaker. Freja hittade någon slags Bakguan för tjejer ("bollar" som vecklas ut till "figurer" när man rullar dem), Tuva hittade en leksaksmobil med Disney-Princess och ett "data-spel" som man kan ha i handen. Ha ha, hennes Nintendo DS som hon säger! Hon vill också ha ett sådan nu (Freja har ju ett). Tuva får önskat ett i julklapp i så fall, för de är ju jättedyra. Medan jag och barnen var i leksaksaffären köpte Magnus träningsskor på Stadium.

När vi var klara på leksaksaffären gick jag en snabbis in på Skoshopen. Jag skulle egentligen se om de hade barnskor, men det hade de inte. Men jag gick på de skönaste sandalerna i världen.... Aaahhhh, det var som att gå på moln. Märket var Rieker Anti-stress. Hoppsan, så nu har jag två par nya vår/sommarskor (köpte ju ett par för någon vecka sedan). ;-)

Vi fick trava vidare för att hitta barnskor. På Din Sko fick vi napp! Efter att perfektionisten Freja provat igenom ett stort antal skor gick vi ut från affären med vårskor till både Freja och Tuva. Freja fick ett par rutiga converse-kopior (basketkängor) och ett par blåa tygskor, Tuva fick ett par slags basketkängor i jeanstyg. Vi stannade på lite eftermiddagsfika hos Magnus föräldarar efter shoppingturen. Barnen ville visa allt de hade köpt/fått.

Jag var sugen på en liten kvällsprommis efter middagen så jag ringde Nette. Freja ville gärna visa sina saker för Sanna så hon sprang upp till henne. Uj uj, jag tog ut mig totalt på promenaden! Jag är inte riktigt hundra ännu efter magsjuka och förkylning. Det var så det snurrade i skallen när vi var halvvägs! ;-) Nette sa sedan att hon faktiskt tycker att jag går väldigt fort (och Nette har ju superkondis!). Jag måste nog lära mig tänka på att spara på krafterna vid en promenad så att de räcker hela promenaden. ;-)

När vi kom upp till dem efter promenaden var Sanna och Freja så sugna på att få "sova över". Manda hade en kompis som gjorde det, så det bestämdes att Sanna skulle sova över hos Freja. Klockan var då redan åtta på kvällen! Det blev så att vi inte kom iväg från Sanna förren nio, så Tuva sov redan därhemma. Men det var ganska "skönt" för då fick Sanna och Freja lite egentid UTAN lillasyster. Tuva ser ju sig gärna som Sannas kompis, vilket hon så klart ÄR, men i första hand är ju Sanna Frejas kompis. Tuva blev allt förvånad i morse då Sanna var här! ;-) Sanna och Freja lekte en stund på Frejas rum med den där Bakguan-bollen och sedan varvade de ner med en film i källaren. Tuva sover ju i vilka oväsen som helst, så hon hörde inget! Halv elva la sig tjejerna och de somnade ganska omgående.

Magnus och jag hade hyrt en film, The Social Network. Den var mycket sevärd och har även fått mycket bra kritik. Den handlade om grundarna av Facebook, två unga Harvardstudenter, som tyvärr blev bittra fiender på köpet och tillslut kom "överens" genom förlikning. Det är lite kul att ha "the story" när man nu är (som de tidigt gissade att många skulle bli!) Facebook-beroende! ;-) Och allt detta med Facebook har skett på den (tycker jag!) korta tid jag har haft barn. Deras "the Facebook" (som det hette innan de skippade "the") visade sig första gången på Harvardstudenternas intranät under 2003.

Idag har Freja, Sanna och Tuva lekt med andra barn här i området. Nu börjar den härliga tiden då ungarna springer mellan varandra som rena rama 70-talsidyllen. ;-) Vi svenskar har nu under ett halvår legat och "sovit" i våra iden med tända ljus och bara mysepyst och "väntat ut" vintern, nu vill vi UT i våra trädgårdar, och det vill barnen också. ;-)

Må väl!

lördag 2 april 2011

Belöning väntar

Idag ska vi in till stan och uträtta ärenden. Freja och Tuva ska faktiskt få sin belöning för att de var så HIMLA duktiga i måndags då jag var helt däckad av magsjuka och Magnus inte var hemma. Barnen förstod "allvaret" och tog så bra hand om varandra!

För jodå, mamman drabbades av magfarsoten under natten till måndag... Jag var sååå himla pigg på söndagen och tänkte att jag får det nog inte. Men jag vaknade kl tre på natten till mån och var hungrig - trodde jag. Jag gick upp, satte på vattenkokaren, tänkte ta mig en macka och te. Men innan tekokaren hade kokat klart satt jag på toa... Sen hukade jag ÖVER toan, ja och sedan var det igång.

Den var ganska seg i starten ändå. Men det var så jobbigt, för jag mådde ändå sååå dåligt, fyyy vilket illamående! Jag kravlade mig upp kl halv sju och väckte Freja som skulle till skolan. Hon såg verkligen att jag mådde mycket dåligt och hon var så fantastiskt duktig! Fixade själv lite frukost medan jag låg i soffan och i alla fall på något sätt var "närvarande" för henne. Hon höll själv reda på tiden när hon skulle gå till bussen.

Förmiddagen förflöt sedan i ett för mig stundom dvalliknande tillstånd. Tuva vaknade, jag gav henne kräm och rostad macka i köket och var sedan tvungen att lägga mig i sovrummet, desto mörkare desto bättre kände jag... Jag hörde henne i vardagsrummet hela förmiddagen, hon låg mycket i soffan (hon var ju inte helt pigg själv) men hon lekte även med sina miljoner smådockor (lego, små mini-barbie mm). Jag hörde henne leka och prata. Hon var även inne hos mig emellanåt. En gång kom hon med ett kort på mig och Magnus som hon har hängande i sitt rum! Det ställde hon bredvid mig. ;-)

När Freja kom hem från skolan åt de lite igen. Freja hjälpte Tuva ta fram smörgåsrån och kräm. Mycket kräm blev det den dagen... Det var inget bråk alls mellan barnen, vilket det så klart (som i anda fam) kan vara. På eftermiddagen mådde jag lite bättre så jag masade mig upp och kokade pasta till Tuvan. Hon fick helt enkelt pasta med ketchup till  middag den dagen. Freja värmde pizzan sedan lördagens middag och tog efter det en tallrik mjölk och rispuffar. Oj vad hon fixade och donade. Det är precis som att barnen förstår när det är allvar, och det är ju BRA. Men man behöver ge dem mycket uppmuntran och omvårdnad efter en sådan pärs, för barn ska ju få vara BARN. :-)

Så idag bär det av till BR-leksaker. Barnen vill dit för att spendera sina 100 kr de ska få handla vad de vill för. ;-) Det blir även en tur till skoaffären, Tuvas gummistövlar är för små. Jag "skänkte" de som var för små till dagis, alltid bra för personalen att ha i reserv där. Har gjort på samma sätt med gamla regnkläder mm.

Magnus kom lyckligt hem från Qatar dit han skulle för att hålla en presentation. Sturkt trodde han att han inte skulle få "sjukan", men han vaknade på torsdagsmorgonen och kräktes. Hans variant var ändå ganska lindrig.

Jag har varit hemma hela veckan. Jag har känt mig jättedålig, yr, matt och konstig i magen... Dessutom satte sig förkylningen i bröstet på mig och jag fick hosta... Detta var faktiskt en pärs för mig; både magsjuka och förkylning på samma gång var lite för bra! ;-) Sen tror jag att jag inte riktigt "vågade" vara sjuk där under måndagen och halva tisdagen (innan Magnus kom hem) så jag blev alldeles matt och "utslagen" när han väl kom hem och kunde hålla ställningarna.

Nu är Tuva på kalas hos en dagiskompis och Freja på tekniksim. Snart är huset fyllt av barn igen. :-)

Mål mäl! :-)