tisdag 20 september 2011

Uterummet börjar tar form

Men vi hinner ju inte njuta i det förren till våren. Skönt att ha det klart då! Men helgerna rinner iväg här nu, tror inte vi kommer att hinna måla (lasera) golvet svart nu i höst... Det gör vi i så fall i vår. Sen vill vi, om ekonomin tillåter, köpa en "lounge-soffa" i konstrotting att ha därinne. Där ska man ligga och slappa och sova middag under lediga stunder! ;-)

Magnus hade hängrännorna nermonterade för målning då det hällregnade i helgen. Inte jättekul, men taket sluttar ju och det är vågigt tak, så vattnet rann i alla fall neråt! ;-) Igår monterade han upp dem i en hast!

Tuvas kattallergi är nu bekräftad. Hon har tre på en sexgradig skala. Hund gav ett av sex och häst gav noll. Läkaren rinde mig idag. Detta stämmer ju väldigt bra överens med de reaktioner vi har sett på henne. Hos grannen med hundar blev hon lite lätt "förkyld" som hon själv kallade det, hos Emmies katt blev hon ju ganska dålig, och när hon red på Berra, kusinernas häst i påskas, märkte vi ju inget alls. Mormor och morfars hund verkar hon än så länge tåla helt utan problem. Vi ska medicinera när hon ska utsättas för katt. Rönen nu är att att man så att säga "skonar" immunsystemet genom att ge medicin, detta kan lindra framtida besvär eller förvärrningar av allergin. Jag har fem av sex på katt och häst, fyra av sex på hund (plus alla andra allergier jag har).

Annars inget nytt under solen. Middagen idag var en av våra favvisar, min kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry-pasta. Till detta nudlar, eller för Freja som inte gillar nudlar, ris. Magnus som är i Sthlm på  kurs missade detta, men han äter väl något annat gott kan jag tro! ;-)

Efter maten var Freja sugen på att baka sina "Kluks de luks" (hennes stavning) muffins. De är i ugnen nu. Och jag får väl erkänna att det luktar ganska gott i huset. ;-)


Må väl!

söndag 18 september 2011

Så var helgen slutt!

Tuva nyss hemkommen från discot.


Freja innan hon skulle på sitt sena disco.


I fredags var det dags för första skoldiscot för terminen. Numera är även förskoleklasserna medbjudna. När Freja gick i "nollan" var de inte medbjudna, då var det ett disco för ettan till trean och ett för fyran till sexan tror jag. Nu är det nollan till tvåan, och trean till femman... Så Tuva var på disco mellan halv sex och halv åtta, och Freja var på det sena discot, mellan kvart i åtta och tio!

Snacka om att det var två nervösa tjejer här hemma innan discot. Tuva för att det var första discot överhuvudtaget, men där var det nog mest uppspelthet och pirrighet. Freja var allt lite nervös att för första gången gå på "stordiscot". Men allt gick så bra, de hade haft så roligt! Tuva hade dansat med Anton från dagistiden, de går ju inte i samma klass, men de leker endel på skolgården ändå. :-) Tuva sov när Freja kom hem kvart över tio. ;-)

I lördags var Tuva på första simskolan för terminen. Man ser alltid lite kända ansikten där, det är ju många Karlskrona-bor som har barnen i simskola. :-) Jag blev lite besviken, det var alldeles för få simlärare, de ansvariga ursäktade sig faktiskt för det och sa att det hade blivit ett missförstånd och att det skulle bli bättre nästa gång. Det hoppas jag verkligen!

När vi kom hem från simskolan gjorde jag rent i poolen, vi hade tömt den under natten. Blä, vilket "skitgöra", men det måste ju göras. Och Magnus var fullt sysselsatt med att måla uterummet. Oj, vad mycket det bär med sig när man "bara" ska måla väggar och byta tak! ;-) Det ena bär med sig det andra i en aldrig sinande ström... Nu ligger poolen på tork i uterummet, snart ska den packas in för vintern. I år måste jag säga att vi har badat lite i poolen! Men sommaren har ju inte heller varit den bästa...

Idag söndag har Freja och Sanna varit bollkalle/ar i seriefinalsmatchen för det damlag som Nette spelar i. Hennes lag vann hela serien! Matchen började i helt ok väder, men under mer än halva matchen fullkomligt hällregnade det! Det var två blöta tjejer jag hämtade efter matchen. ;-)

Nu är det snart måndag, ny vecka, nya pusselbitar att få ihop i livspusslet av hämtningar, lämningar, skjutsning till träningar och sist men inte minst, att göra ett bra jobb på sitt arbete! :-) 

Må väl, en fin vecka önskar jag er alla! :-)

söndag 11 september 2011

Denna dagen ja....

Freja 3 mån, på sin dopdag.


Idag för tio år sedan förändrades världen... Magnus och min värld förändrades också på ett högst personligt sätt i och med att vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar åtta mån senare. ♥ Jag gick mellan tv:n som spydde ut bilder på ett brinnande inferno och hoppande människor, och mitt lilla positiva gravtest på handfatet...

Åtta månader senare föddes Freja. ♥

lördag 10 september 2011

Rosa rum och mina nya vinterstövlar.

Det bidde en allt i ett bild på mina nya skor jag köpte i fredags och, tadà, även Tuvas rosa rum kom med! ;-) Och Tuva så klart, hon trampar omkring i mina nya vinterstövlar. ;-)

Jag har bestämt mig för att sluta köpa i alla fall vinterskor till mig själv på "billighets-skoaffärer" som tex SkoPunkten. De håller ju så låg kavlitét! Jag köpte vinterskor till både mig och Freja där förra hösten. De höll precis över vintern, Frejas fick vi faktiskt lämna tillbaka i feb, och fick ett par andra istället. Dessa skor görs bannemig för att bara hålla en säsong. Slit och släng, slit och släng!

Detta är inte i längden hållbart för vår vackra planet Tellus. Sopberget växer!

Jag hittade nu på skoaffäen Skofynd i Lyckeby att par sååå fina Kavat-stövlar - för vuxna! :-) De hade även en låg jäkligt snygg känga från Kavat. De stövlar jag köpte var i brunt skinn med härligt lurvigt foder och med hållbar gummisula. De var liksom lite "fulsnygga" - heelt i min smak!

Det stod på lappen på skorna att de var tillverkade med minsta möjliga miljöpåverkan och de "vädjade" till konsumenterna att tänka på att i största möjliga mån laga trasiga skor, och att när skorna väl var uttjänta, lämna dem till sopsortering.

Jag kommer nog fortsättningsvis att köpa festskor och endel sommarskor på SkoPunkten till mig själv. Även barnen kommer ev att fortsättningsvis få SkoPunkten-skor då de växer ur skor så snabbt. De är också så "modemedvetna" att de vill ha det modernaste varje säsong.

Den rosa färgen på fondväggen i Tuvas rum gör sig inte rättvisa på foton, men det blev sååå snyggt, och snyggare lär det bli när vi får in det nya skrivbordet och loftsängen. :-)

Den säng hon har nu är ju ursöt, hon har haft den sedan hon var två år. Tyvärr har våra barn mycket små rum, så loftsäng är egentligen det enda möjliga i rummen. Tuva vill ha skrivbord, förvaring och sitt Barbiehus, det kräver en loftsäng.



Må väl!

fredag 9 september 2011

        Nästa generations Hollywood fru? ;-)

                                          Före.

 På gång. Efter-bild kommer då hon fått in säng och skrivbord mm.

Fika på sjukhuscaféterian i torsdag.

Skärt var det här!

Oj, Tuva fick en riktigt skär fondvägg i sitt rum. Ja, det var så klart tanken, men man blir alltid lite chockad vid första penseldraget. ;-)

Den lilla skruttan hade liksom inte fattat att vi skulle måla fondvägg. Tanken var ju att hon INTE skulle veta, att det skulle bli en överraskning, men jag har "försagt" mig så många gånger tycker jag! Även kompisens mamma försa sig här för leden och sa till Tuva "jasså Tuva så du ska få rosa fondvägg du?". ;-)

När jag hämtade i skolan sa jag att mormor och morfar väntade hemma. Det första Tuva såg var att hela vardagsrummet var fullt av målargrejer, och endel saker från hennes rum. Vi fick verkligen locka henne att titta åt höger, mot sitt rum. Men vad GLAD och förvånad hon blev när hon väl såg rummet! :-) 

När vi var klara ställde vi in hennes "gamla" säng och ställde alla saker som de stod innan vi började. Vi har ju köpt en loftsäng och ett skrivbord till Tuvan, men de sakerna kommer inte in i hennes rum förren hon fyller år i oktober, är tanken i alla fall. Evetuellt blir det så att vi inte kan bärga oss, utan sätter in det här någon helg framöver. ;-)

I går var Tuva och jag på Barnmottagningen på sjukhuset för att kolla upp hennes eventuelle pälsdjursallergi. Tillsammans med läkaren bestämde vi att vi skulle ta ett blodprov för att i ett första skede testa katt, hund och häst. Det blev ett blodprov i fingret och Tuva sa inte ett knäpp! Efteråt fick hon välja en liten belöning från sköterskans låda, hon valde en liten plastorm som lyset i mörkret. Tuva visade den för mormor idag och Tuva sa "det är en lampa också!". ;-)

Vi får provsvar om en vecka, visar det postitivt för pälsdjursallergi så skriver läkaren ut en antihistamin-medicin att tas innan hon utsätter sig för pälsdjur, eller att tas när skadan så att säga redan är skedd. Vi ska inte förbjuda lek hos kompisar med djur, vi ska hellre ge antihistamin-medicin då hon ska leka där. När jag var liten var det mycket "förbud" i samband med min astma-allergi.... Jag fick tex inte leka hos kompisar med djur.

Efter besöket gick vi ner och fikade på sjukhuscafét. Jag vet att Freja och Magnus har fikat där efter hennes besök på ögonkliniken, så det tyckte jag Tuva var värd. ;-)

Jag önskar er alla en trevlig helg!

lördag 3 september 2011

Nytt uterumstak

Idag kom svärfar Bengt ut och hjälpte oss bli färdiga med uterummet. Imorgon ska de lägga nytt tak. Det blir inget avancerat utan ett vanligt plaststak. Jag hoppas vi kommer att använda uterummet mer då det nu är en behaglig färg därinne, och också ett tak som inte läcker. Jag gissar att man kommer att kunna sitta där inne under soliga men blåsiga oktoberdagar, liksom under tidiga vårdagar. Ha ha, det gäller ju nu att vi bara inte har det som förråd (som det litegrann faktiskt har varit nu) för då kan vi ju inte sitta där ändå! ;-)

Freja har lekt med Sanna hela dagen. Det är helt fantastiskt ändå vad de leker fint! De är såna goda goda vänner och behöver inte säga så mycket så förstår de varandra. Och vad de LEKER, de verkligen leker. Det är underbart så länge de kan det. Barn av i dag blir stora så fort ändå. Tjejerna har fångat tre baddor och haft dem i en stor hink med lite fuktig jord och gräs mm. De släppte dem nu i kväll. Barnen hade platshandskar på händerna då de höll i dem, då paddor kan vara giftiga.

Freja följde med Sanna med familj till stan efter lunch. Hon plockade med sig en hundralapp från sin spargris för att ev köpa något, men hon kom bara hem med lördagsgodiset som hon hade köpt på Maxi. Duktig tjeja som inte handlade något! ;-) Tuva däremot gav upp ett ramaskri när hon hörde att Freja skulle med Sanna till stan. Hon och jag åkte till Amiralens köpcentrum och så fick hon handla en leksak och sitt lördagsgodis där. Hon tog också pengar från spargrisen till det. Hon köpte fem plasthästar för 99 kr på Rusta.

Rusta köpte jag tre spel. Det är så roligt med sällskapsspel och Freja gillar att spela spel. Bra att ta fram om man får någon VAB-dag under hösten. ;-) De hade ett erbjudande på tre spel för 100 kr. Det var enkla kortspel av kända spel. Jag köpte Monopol och Cluedo och ett annat spel som var helt nytt för mig. Cluedo bara älskade jag i tio-årsåldern! Jag minns att jag och min kompis Karolina spelade mycket spel en period. Det som var bra var att det var "små" spel som inte tar så mycket plats. Men ändå verkade det som att de fått med kontentan av spelen, ex spänningen i Cluedo.

Inne på Jysk hade de rea (som vanligt typ!). Jag köpte faktiskt en "vaxad" tygduk i rött med lite "sjuttiotalsmönster" och en i vitt som ser ut som linne. Den röda duken ligger nu på matsalsbordet. Den vita använder vi till fest tror jag. Det blev så fint!

Tuva har hunnit ha Emmie här på lek en liten stund också. De lekte mest med Barbie. Dessa Barbietjejer! ;-) Vi får väl se nu om det blir mest lek här hos oss framöver, då jag tror att en hel del av Tuvas kompisar har djur...

Tack å hej leverpastej!

Dagens bilder

                     Sannas och Frejas padddor.

Nya "vaxade" tygduken. Nööööjd! ;-) (Vill bara lacka Carl Malmstenstolarna svarta men det får bli en seeeenare, mycket senare utgift....).

Tuva fick spika och måla lite efter maten. Pappa och farfar stod för virke och spik, jag fixade lite färg till henne. ;-)

fredag 2 september 2011

Tuvas första fläta!


Igår gjorde jag min första fläta i Tuvas huvud. Oj, lilltjejen har fått sååå långt hår nu! Och nu har hon faktiskt blivit ganska duktig på att kamma håret. I början på sommaren var det gråt och tandagnisslan varaenda gång jag tog fram borsten. Men jag har sagt att sköter hon inte sitt hår klipper vi av det. Minst ett spänne i luggen, helst uppsatt i tofs är reglerna. ;-) Det värsta jag vet är ungar med håret bara hängande i stripiga testar. ;-)

Planeringsdag



Idag har vi på jobbet haft planeringsdag och haft stängt. Mmmm, vi började med en mysig frall-frukost och kaffe kl åtta. Sedan planerade vi fram till tio ca, därefter gjorde vi ett intressant studiebesök på en annan förskola i Karlskrona. Det är så roligt att besöka andra förskolor, man får så mycket inspiration! Efter studiebesöket åkte vi tillbaka till jobbet ett tag och fortsatte diskusionerna, därefter åkte vi till Bryggarbergets restaurang och åt deras lunchbuffé. När man varje dag annars äter "dagismat" njuter man verkligen av att få gå ut och äta på restaurang. Vädert var ju helt fantastiskt så utsikt fick vi på köpet!

I morse ringde Magnus till barnkliniken för att få en tid dit för att undersöka Tuvas eventuella allergi. Oj, det var snabba ryck, vi fick en tid redan om en vecka.

Det väntas vackert väder i helgen, gött, det behöver vi!

Ha dé!