måndag 10 oktober 2011

Halloj halloj!

Måndag igen, ny vecka, nya händeleser.

Vi kom hem från stugan och det lilla firandet av farfar 65 år, i går kväll. Farmor och farfar hämtade barnen efter skolan i fredags och så körde de till stugan. Jag och Magnus körde på  lördag morgon så att vi var där till förmiddagsfikat (lite brunch-aktigt, mmm gott gott). Vi fick gasa på litegrann där på morgonen för farmor och farfar sms:ade att Tuva hade jätteont i magen och bara grät efter oss. Hon hade försökt kräkas men det kom inget... De började nästan tro att det var blindtarmen... Tillslut hade hon somnat och när vi kom vid halv elva tiden hade hon nyss vaknat, pigg och glad igen! Vi vet inte vad det var som flög på henne, men man kan ju gissa att det eventuellt var en räjäl gasbildning i magen eller liknande.

Helgen var mycket trevlig med god mat och många skratt. Barnen njuter i stugan också, de njuter av miljön och lugnet och fast de inte själva förstår det njuter de av att vara kompis-fria och att få leka i lugn och ro, och med VARANDRA. :-)

I söndags åkte vi till Kivik för att titta på den årliga "äppletavlan" som de har där nere i hamnen. Det är 24:e året som de har en sån nu. Den är ju sååå stor och "tillverkad" av lokala konstnärer. Den har ju stått där i två veckor nu, så den hade så smått börjat "ruttna", men man såg absolut vad den föreställde. Det som var så roligt var att Freja utbrast då vi sa vart vi skulle "ja men det pratade vi om i skolan i förra veckan!". Fröken hade visat kort på de senaste årens tavlor. Freja tyckte det var kul att ha sett "tavlan", eller snarare konstverket, i verkligheten.

I fredags efter jobbet stod jag och sålde Rosa Bandet på Willys tillsammans med en annan tjej i Bröstcancerföreningen. Vi sålde riktigt bra till "glada" positiva fredagsfirande människor! :-) Jag fick till och med beställningar via sms. ;-) Magnus åkte hem tidigt från jobbet och började iordninställa Tuvas "nya" rum. Det var nu det passade att fixa till det, så vi passade på. Skönt att kunna fixa och dona när hon inte var hemma. Hon fyller ju om två veckor.

Vi hann även ut i skogen en runda på söndagen och faktiskt så hittade vi en hel del gula kantareller. Fast nu börjar det bli svårt att se dem eftersom det börjra ligga så mycket gula löv på marken! ;-) Oj oj, Freja är en riktig livsnjutare. Hon och Magnus kan gå timmatal i skogen. Underbart att se. :-) Lövskogen vi gick i (nära Brösarp) är sååå mäktig, inlandsinsen har format ett sånt vackert landskap med djupa klyfor. Tuva hittade en fin formslipad sten och utbrast "ååå en havssten mamma!". ;-) Ja så rätt, liknande stenar hittar man vid stranden.

Ha det gött allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar