söndag 15 maj 2011

Frejas första "riktiga" gymnastiktävling.

I går lördag var jag och Freja iväg heeeela långa dagen. Hon tävlade i sin första riktiga gymnastiktävling, Mini Max i Grimslöv. Hon var ju med i en klubbtävling i mars, men då är det ju bara lag från den egna klubben som tävlar mot varandra. Nu var det andra lag från södra Sverige.

Vi körde mot Grimslöv så tidigt som kl halv sju på morgonen. Frejas kompis Karolina och hennes mamma Helene körde dit. Tack och lov satt Helene vid ratten och inte Kaolina! ;-) Lagen skulle samlas kl halv nio för genomgång och "genrep" och tävling startade sedan kl elva. Både Sanna och Manda tävlade, så Nette och de körde egen bil dit.

De tävlar i tre "grenar"; matta (kullerbyttor, hjulningar etc), trampett+plint (volter, ljushopp mm) och i fristående (en slags smidig "dans"). De är mellan fem och tio pers i varje lag. Poängen från de olika grenarna räknas ihop i slutet. Freja tävlar alltså i truppgymnastik, och det är alltid en lagtävling, man tävlar aldrig individuellt. I början och på slutet av ex trampett, ska förste och siste man göra en öppning/avslutninges pose, detta är något Freja tycker är lite jobbigt, men teaterapan Sanna ääälskar att få göra dessa poser. ;-) I fristående göra inte dessa poser, då det ju är en slags dans. Jag gillar fristående, de var sååå himla duktiga! :-)

Vi hade en så mysig dag, så härligt att inte ha med Tuva, jag fick ägna mig åt bara Freja. :-) Det känns skönt ibland. Hade jag haft Tuva med hade jag fått gå ut med henne emellanåt, för hon hade tröttnat efter ett tag. För det var mycket väntan och dötid. Men som vi sa till tjejerna, så är det med idrotter. Man kan ju bara tänka sig vad mycket dötid och väntan tex Karolina Klyft har under sina tävlingar.

Tjejerna var inte i samma lag. Freja och Sannas lag kom på åttoande plats av 22 lag i den "klassen". Bra jobbat för att vara första tävlingen för alla i laget. Mandas lag vann, men de tävlade bara mot ett annat lag i sin "klass".

Tuva var med farmor i bla Wämöparken. Tuva träffade massa barn där som hon började leka med. Hon är inte blyg, hon! ;-) Här hemma jobbade Magnus och hans pappa Bengt med att göra "golv" på vinden, så att man kan ha det som förvaringsplats. Det blev så bra! Nu väntar storstädning och utrensning i källaren och sedan att få upp endel lådor mm på vinden.

I fredags var Magnus och jag på en konsert i Konserthuset i stan. Det var en hyllningskonsert till pop/rockgruppen Queen. Det var exakt 40 år sedan deras skiva A night at the opera med bla låten Bohemian rhapsody kom ut. Första akten var helt enkelt alla spår på den skivan. Andra akten var en allmän hyllningskavalkad till gruppen med enbart rikiga godingar. Ååååååååååååå, så bra, vilken stämning i konserthuset! Det var riktigt mäktigt stundtals. På slutet stod alla upp och klappade i händerna. Killen som sjöng hette Johan Boding. Han hade med sig en fantastisk kör och ett fantastiskt band. Denna konsert har de även kört i kalkstensbrottet i Dalhalla (Dalarna) där även Rhapsody in Rock med Robert Wells har uppträtt. DET, om något, måste ha varit mäktigt! Men konserten gjorde sig mycket bra i Konserthuset i "staun" också. :-)

Nu väntar en ny jobbvecka. Maj-månad är intensiv. Det är något nästan varje dag denna månaden! Det är samma sak varje år i maj! Almanackan är smockfull. ;-)

Må väl! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar