måndag 30 maj 2011

 Här tar Ellen, Wilma och Freja tårta på Vårfesten. Alla gamla "Nyckelpigor". ;-)

Magnus, Freja och undertecknad. Jag hade glömt jacka den dagen så jag fick låna hem min jobbjacka på eftermiddagen då jag åkte hem.

                                                         Tuva

Tuva passerade vårt bord, och visade vad hon hade på tallriken, men hon ville inte sitta med oss. Vår lilla enstöring! ;-)
                                           Magnus tog till orda och tackade fröknarna.

                 25 maj 2009. Freja stolt (ja nästan högtidligt stolt!) över sin TV.

                                   Freja övar stångtennis i sin nya Adidas-munkjacka.


Mmmmm, chokladpudding, grädde, jordgubbar och banan för den som ville. Den årliga till Frejas födelsedag plockade syrénbuketten på bordet. Doftar ljuvligt!

          Freja älskar Mysan... :-) Mysan gillade Frejas mjuka jacka! ;-)

Hjälp vad fort jorden snurrar!

Ja, jag är inte på pickalurven eller så, det är bara det att veckorna springer iväg, det är avslutningar hitan och ditan! ;-) Jag hinner inte med!

Sedan sist har det hänt.... massor.... Ja, som vanligt!

Vårfest på Tuvas förskola. Vi i femårsgruppen (de sex barn som ska börja i skolan) hade gått ihop och köpt något riktigt fint till fröknarna som tack för alla år på "dagis". När Freja slutade på Nyckelpigan och Tuva slutade på Humlan gav vi själva presenter. Men det är ju alltid roligare att gå ihop och köpa något riktigt fint! :-)

Jag tog på mig att fixa denna present. Jag tänkte länge på någon typisk "sommarpresent", tex picknickfil och pocketbok eller liknande. Men tillslut kom vi (hade endel sms-hjäp av två andra mammor!) fram till att det skulle bli något smycke! I min mammas gamla affär (numera heter den Smedjegatan 2) hittade jag såå fina armband från smycketillverkaren Bag Lady. Det är hela konceptet som blir så "proffsigt" med snygg presentask från Bag Lady mm. Jag hittade pärlarmband med en liten "bankad" hjärt-berlock på. De fanns i olika färger, jag försökte, med hjälp av Jenny (Emmies mamma) i telefon, att välja rätt färg till rätt fröken. ;-) Jag tror och hoppas att vi lyckades! Bla fick den fröken som vi tycker blir så solbränd ett vitt armband, den som passar så otroligt bra i jeans fick ett turkose etc.

Barnen sjöng som vanligt så fint i lekhallen. :-) Efter sången är det i vanlig ordning tårta och kaffe/saft ute på gården. Vi delade ut presenterna till fröknarna under fikat. Jag tror minsann fröknarna blev rörda! :-) Jag försöker att inte känna för mycket, för då börjar jag nog gråta... Man har lämnat där så gott som alla dagar under sex års tid!!! De har varit med om att jag ringt och sagt att "mormor hämtar Freja idag, vi åker in till förlossningen nu", de har varit med om hela cancerresan mm... De är helt enkelt en stor del av vår vardag!

Efter Vårfesten körde vi hem i ilfart, bytte om, tog en macka, och åkte in till Konserthuset där Freja skulle spela plockflöjt med musikskolan. Det var verkligen tufft av Freja att våga detta, då ingen av tjejerna i klassen spelar. Det var barn från hela kommunen. Hon träffade bla sin gamla "bebiskompis" från Lyckeby. :-)

En annan händelse är att Freja har fyllt 9 år!! Vi firade henne på morgonen onsdagen den 25 maj, vi åt frukost hemma och hon hann öppna presenterna mm. Tyvärr hade jag ett personalmöte jag inte kunde missa på kvällen, men det löste sig bra på detta sätt också! Hon hade önskat sig en mobiltelfon. Men det bidde ingen sådan nu... Vi bestämde att hon kan ha min gamla att öva sig på. för den kan hon så gott som redan med. Kanske kommer tomten med en mobil, vem vet! ;-) Av oss fick hon istället en TV till rummet! En grej hon länge har drömt om. Oj oj, vad förvånad hon blev! Och superglad, liksom "stolt". Hon sa "mamma det är ju en PLATT-TV!". ;-) Hon höll här för leden på att riva en loppisaffär då hon såg en tjock-TV för en femtiolapp. Hon blev helt ivrig och till sig den gången. Vi sa bara nej nej nej, du har INGEN plats för en tjock-TV i ditt rum.

På fredag eftermiddag sedan, firade vi Freja "på riktigt" med farmor och farfar och mormor och morfar. Mormor och morfar hämtade Freja och Tuva på fritids resp dagis och så började de förbereda middagen. Magnus och jag kom hem kl fyra och då åt vi. Freja hade beställt tacos och chokladpudding till efterrätt.

Jag hade den dagen varit på Kreativum i Karlshamn med en kollega och de fyra barn som slutar på "vår" förskola så jag var rätt mör i kroppen och knoppen. Det är altid ett enormt ansvar att resa iväg, om så bara över dagen, med andras barn. Men allt gick jättebra. Vi fick oss ett gott skratt då vi på hemvägen klampade in i en vagn på tåget och babblade och skrattade och började placera ut barnen på bra platser då plötsligt en av medpassagerarna sa "detta är en tyst vagn". Uuuuoops, bara att vandra vidare i tåget! Men det var inga sura miner eller så, vi skrattade alla gott (även de i den tysta vagnen!).

Freja fick en skön-grön Adidasmunkjacka av mormor och morfar. Av farmor och farfar fick hon en fin röd badrock från Polarn&Pyret och en "tennistränare" att spelat tennis med själv, eller tillsammans med en kompis. Hon fick även pengar att köpa något för.

Puh, det har så klart hänt mer än detta. Men detta var ett axplock! ;-)

Må väl mina vänner! :-)

fredag 20 maj 2011

bloggar från mobilen!

hej! testar att blogga från nya mobilen. svårt. har inte kommit på hur man raderar, ellernågot  ännu. och smått smått är det! må väl!

söndag 15 maj 2011

A night at the opera - Queenhyllning

                Lånat bilden från NightOfQueen´s facebooksida.

Bilder gymnastiktävling

Innan tävlingen. Laget tränar på sitt fristående. Freja i grå munkjacka.


                                 Matsäcks dags. Freja, Sanna, Manda och Karolina.

Gymnastikföreningen Freja är med i lånar ut föreningens dräkter under tävlingar. Freja är tredje barn från höger. Sanna sist.

 Freja och Sanna i sitt lags fristående, som var såå fint! Sanna och Freja kommer in i bilden från höger.

                         Fristående. Freja längts till höger i bild.

Här tävlas det i matta. Freja näst sist, Sanna sist. Domarna sitter mot väggen. Lagets lagledare/tränare sitter bredvid mattan.

                                            Stolt morsa med dotter. :-) :-)

Trötta tjejer efter tävlingen med sina medaljer, men de orkade ändå stå på händer! Sanna, Karolina, Freja och Manda.

Frejas första "riktiga" gymnastiktävling.

I går lördag var jag och Freja iväg heeeela långa dagen. Hon tävlade i sin första riktiga gymnastiktävling, Mini Max i Grimslöv. Hon var ju med i en klubbtävling i mars, men då är det ju bara lag från den egna klubben som tävlar mot varandra. Nu var det andra lag från södra Sverige.

Vi körde mot Grimslöv så tidigt som kl halv sju på morgonen. Frejas kompis Karolina och hennes mamma Helene körde dit. Tack och lov satt Helene vid ratten och inte Kaolina! ;-) Lagen skulle samlas kl halv nio för genomgång och "genrep" och tävling startade sedan kl elva. Både Sanna och Manda tävlade, så Nette och de körde egen bil dit.

De tävlar i tre "grenar"; matta (kullerbyttor, hjulningar etc), trampett+plint (volter, ljushopp mm) och i fristående (en slags smidig "dans"). De är mellan fem och tio pers i varje lag. Poängen från de olika grenarna räknas ihop i slutet. Freja tävlar alltså i truppgymnastik, och det är alltid en lagtävling, man tävlar aldrig individuellt. I början och på slutet av ex trampett, ska förste och siste man göra en öppning/avslutninges pose, detta är något Freja tycker är lite jobbigt, men teaterapan Sanna ääälskar att få göra dessa poser. ;-) I fristående göra inte dessa poser, då det ju är en slags dans. Jag gillar fristående, de var sååå himla duktiga! :-)

Vi hade en så mysig dag, så härligt att inte ha med Tuva, jag fick ägna mig åt bara Freja. :-) Det känns skönt ibland. Hade jag haft Tuva med hade jag fått gå ut med henne emellanåt, för hon hade tröttnat efter ett tag. För det var mycket väntan och dötid. Men som vi sa till tjejerna, så är det med idrotter. Man kan ju bara tänka sig vad mycket dötid och väntan tex Karolina Klyft har under sina tävlingar.

Tjejerna var inte i samma lag. Freja och Sannas lag kom på åttoande plats av 22 lag i den "klassen". Bra jobbat för att vara första tävlingen för alla i laget. Mandas lag vann, men de tävlade bara mot ett annat lag i sin "klass".

Tuva var med farmor i bla Wämöparken. Tuva träffade massa barn där som hon började leka med. Hon är inte blyg, hon! ;-) Här hemma jobbade Magnus och hans pappa Bengt med att göra "golv" på vinden, så att man kan ha det som förvaringsplats. Det blev så bra! Nu väntar storstädning och utrensning i källaren och sedan att få upp endel lådor mm på vinden.

I fredags var Magnus och jag på en konsert i Konserthuset i stan. Det var en hyllningskonsert till pop/rockgruppen Queen. Det var exakt 40 år sedan deras skiva A night at the opera med bla låten Bohemian rhapsody kom ut. Första akten var helt enkelt alla spår på den skivan. Andra akten var en allmän hyllningskavalkad till gruppen med enbart rikiga godingar. Ååååååååååååå, så bra, vilken stämning i konserthuset! Det var riktigt mäktigt stundtals. På slutet stod alla upp och klappade i händerna. Killen som sjöng hette Johan Boding. Han hade med sig en fantastisk kör och ett fantastiskt band. Denna konsert har de även kört i kalkstensbrottet i Dalhalla (Dalarna) där även Rhapsody in Rock med Robert Wells har uppträtt. DET, om något, måste ha varit mäktigt! Men konserten gjorde sig mycket bra i Konserthuset i "staun" också. :-)

Nu väntar en ny jobbvecka. Maj-månad är intensiv. Det är något nästan varje dag denna månaden! Det är samma sak varje år i maj! Almanackan är smockfull. ;-)

Må väl! :-)

lördag 7 maj 2011

                                 Jag göttar mig i solen i min nyinköpta solstol.

 Tuva är kalasfin. Hela kreationen inkusive hårspännen mm är vald av Tuva själv. :-) Håret skulle våfflas, sprayas med rosa hårfärg och slutligen skulle hårspännet med blomman i håret. ;-)

                    Vår lilla goding Tuva i blommande plommonträd. Underbara vår!

Mina planteringar.

                                      Vår "kitschiga" kruka med blinkande solcells-trollsländor. ;-)

Äntligen vackert väder!

Usch, det var ju en fin påsk, men sedan kom skitvädret. Det har varit så kallt så kallt. Solen har förvisso skinit emellanåt, men det har blåst och varit "oskönt" i största allmänhet. Idag kom det vackra vädret tillbaka! :-)

Jag har jobbat en hel del sedan påsk. Det är utvecklingssamtalstid på jobbet. Jag har sista samtalen i nästa vecka. Skönt! Men maj är en hektisk tid, det är inte många glipor i almanackan. 

Idag skjutsade jag Freja och Sanna till simningen. Undertiden de simmade körde jag till Maxi för att på Tuvas önskan, inhandla mer "killigt" presentpapper till dagiskompisen Antons sexårskalas. Jag vägrar köpa "Cars-papper" eller liknade, det fick bli ett trevligt blått papper med vita prickar. ;-)

Tuva och jag var och handlade paketet i söndags. Det var stort att köpa paket till Anton, som hon ju gillar så mycket, lilltjejejen. ;-) Hon kom hem från dagis här om dagen och sa att hon och Anton var ihop! Det blev en Lego-bil och en rolig sladder-tagg-boll med en dödskalle på till sexåringen. Jag tror han blev nöjd. Han gillar dödskallar säger Tuva. Det kan nog stämma, för han hade haft dödskalle-ballonger på kalaset. ;-)

I onsdags var det första föräldramöte med Tuvas förskoleklass. Hon och dagiskompisen Emmie kom i samma klass. Killarna från dagis, Noah, Anton och Samuel, kom tyvärr i den andra klassen. Men men, jag tror detta blir bra i alla fall. En massa nya barn att lära känna och börja leka med, det passar leksugna Tuva! :-) Men lite trist var det att hon inte kom i samma klass som grannflickan Alicia. :-( De kom inte på samma fritids heller. Men men, samma skola i alla fall, alltid något! ;-)

Freja är lite putt på att Tuva inte kom i den andra klassen, för tydligen är det den klassen Frejas fröken Lisbeth kommer att ta över i ettan (när hon släpper Frejas klass till fyran). Freja hade velat att Tuva fick hennes älskade fröken. ;-) Jag hade inte heller haft något emot det, men jag tror detta blir bra också. På ett sätt kan det vara SKÖNT att ett småsyskon slipper ha samma fröken som storayskonet, man slipper alla jämförelser mellan syskonen. ;-) Inte för att man SKA jämföra, men det är lätt att det blir så omedvetet.

Jag tycker förskoleklass-fröknarna verkade supertrevliga och rara. Sanna hade dem och gillade dem skarpt!

Förra helgen var jag på Blomsterlandet och handlade massor av blommor till mina utekrukor och balkonglådor. De har fått stå i uterummet den här veckan men idag åkte de ut. Idag planeterade jag även mina timjan-plantor i kopparkitteln på altanen. Nu får det inte bli frost! Magnus bad sina föräldrar köpa eukalyptus-träd på en plantskola här om dagen. Tydligen ska de hålla myggen borta! Vi får väl se, tål att testas. ;-)

Jag är ju överlag ganska enkel i min inredning och mitt formspråk i vårt hem. Jag tänker för det mesta less is more. Men jag gick på en kitschig solcellslampa på Jysk i torsdags. Den var så gräslig så den blev rolig! Det är en "sten" med en solcellsmojäng på och ut från den sträcker sig fem armar med trollsländor som blinkar när det blir mörkt ute! ;-) Jag ska erkänna att när jag köpte den TRODDE jag faktiskt att det var stilla lamor, att den lyste hela tiden liksom. Detta blev aningens to much men ändå gillar jag den liksom! ;-) Den är nu "planterad" i en av krukorna på altanen och blinkar så vackert i mörkret där ute. ;-)

Jag är som sagt ganska "enkel" överlag men gillar att blanda ut med något roligt kitchigt ibland. Mina röda glada "pralin-lacktofflor" är ytterligare ett sådant exempel.

Idag har Magnus byggt på pumphuset till poolen. Jag hoppas att det snart är klart! Det blir fint och han har lagt ner så mycket jobb på det. Jag har skrubbat och spolat av varendan på framsidan. Nu hänger mina fina röda balkonglådor där och skiner. :-)

Må väl  mina vänner! :-)