lördag 25 september 2010

Lite bilder och text

Röstningen förra helgen i vår lilla by ägde rum i Frejas skola. Man gick in genom entren till hennes kapprum och sedan in matsalen där man röstade, och ut genom en annan dörr. Allt gick mycket snabbt och smidigt. När vi kom ut frågade Tuva om jag inte skulle rösta också! ;-) Jag blev som vanligt mycket nostalgisk, sist vi röstade tultade Tuva 11 månader runt där inne i vallokalen. Jag minns att vi sa till Freja att detta KUNDE vara entren det kapprum hon skulle få när hon bröjade ettan! Och det blev det ju!

Jag tror allt att Tuva längar efter att börja på skolan. Det gäller bara att förbereda henne på att Freja INTE kommer att vara där (Freja börjar i en annan skola i trean). Jag minns att Tuva längade som 17 efter att börja på storbarns avd på dagis, för där gick ju Freja. Men hon blev sååå besviken när hon började där och insåg att Freja inte gick där. (Hon hade ju börjat skolan då!).

Föreningens dag. Sanna och Freja äter mina goooda våfflor! ;-)


Tuva inne i ambulansen man fick titta på. Föreningens dag.



Föreningens dag

Nu är man legitim "föreningsförälder". ;-) Idag har jag stått och gräddat och sålt våfflor på föreningens dag. Freja har ju bara varit med i fotbollsklubben i ca tre veckor, men reda på andra matchen kom det fram en mamma och frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp på föreningens dag. Freja följde med för hon visste att kompisen Sanna skulle dit. De har roat sig där med hoppborg och allmänt spring och lek. De fick med en liten slant att köpa för.

Magnus och Tuva uträttade massa ärenden, bla nytt dammsugarmunnstycke, ny vedkorg och Tuvas belöningspresent för att hon är såååå duktig på att somna och sova i sin säng i sitt rum. Tuva är en kämpe, hon slutade ju med napp i somras, och nu sedan 6 veckor sover hon i egen säng och eget rum. Allt på en gång! :-) Som belöningspresent valde hon en liten Fifi och blomsterfröna-docka (en slags liten trasdocka) och sjörövar-figurerna till sitt Pippi-hus.

Magnus och Tuva kom bort till föreningens dag sedan och då fick Tuva våffla och hoppa hoppborg. Det stod även en ambulans där som man fick titta i, och den var Tuva nyfiken på.

Nu i eftermiddag var jag såååå trött så jag sov en stund mellan halv fem och halv sex. Det hör verkligen till ovanligheterna. Magnus och jag har även frostat av frysarna i köket. De är sk självavfrostande, men ibland måste man i alla fall göra det. Efter tacomiddagen kom Nette och Simon och barnen hit en stund på kaffe. Nette hade med en äppelkaka och Magnus bjöd Simon på en konjak.

Avslutar med en skön Tuva kommentar från i torsdags. Tuva är ju stora tjejen nu som är med i femårsgruppen på dagis. Vi satt och pratade om vem från femårsgruppen som var med på gympan på skolan den dagen. När hon kom till en av killarna sa hon: han var sjuk.... (tänker så det knakar) han hade... ögoninfluensa!!

Må väl! :-)

tisdag 14 september 2010

Sjukhusmiljö


Igår hade Tuva en heldag hos farmor och farfar. Hon har länge sagt att hon gärna skulle vilja vara själv hos farmor och farfar. När jag hämtade henne var det mängder med gosedjur och spel från när Magnus och hans syrra var små, framtagna. Tuva och farmor hade bakat sockerkaka som de bjöd mig på. Jag hittade dem nere vid vattnet där de metade aborre. Tuva var eld och lågor för hon hade fått napp flera gånger!

Jag hade tid för min årliga mammografi igår em. Alltid lika nervöst, miljön där gör mig aningens påmind om när jag gjorde den mammografi som upptäckte mina cancerknölar... Då blev jag direkt efter mammografin skickad på biopsi (pust, de stack i alla sex knölarna)... Fortfarande efter tre år, när jag sitter och väntar på svaren från mammografobilderna, går tankarna alltid lite kors och tvärs. Den här gången var det dock lugnade besked! :-)

I eftermiddags gjorde Tuva en helskön grej! När Freja och Magnus satt med läxan vid köksbordet, och jag åt dagens middag uppvärmd, kom Tuva in i köket med utklädningskläder på, och ETT "låtsasbröst" innanför klänningen! Ha ha, det är så hennes mamma ser ut!!! ;-)

Må väl! :-)

lördag 11 september 2010

nine-eleven


Idag är det 11 sept, årsdagen av angreppen på World Trade Center.

Det är i år nio år sedan det hände, och jag kommer aldrig att glömma den dagen. För mig och Magnus var det en dag av chock men även stor stor lycka, vi fick då reda på att vi skulle bli föräldrar för första gången! :-)

Jag minns ännu hur jag gick mellan tv:n där bilden på tvillingtornen spelades upp om och om igen, och toaletten där mitt positiva grav. test låg. :-) Riiiktigt konstig overklig känsla...

I magen låg en Teodor eller Freja, det bidde en oändligt älskad FREJA! :-)

Puss på dig vännen!

Sportlördag!




Det verkar som att Magnus och jag har närt en sportfåne vid vår barm! :-) Att Freja gillar idrott mycket, det har vi ju märkt, och nu har hon faktiskt börjat spela fotboll i grannbyns lag för tjejer födda 02 och 03.

Det hela startade förra helgen då hon, Ellen, Tilde och Sanna blev "inbjudna" till en lekmatch med tre killar här från området. Barnen tyckte att det var superkul! Sannas mamma Nette (spelar ju själv mycket!) smidde medans järnet var varmt och kollade genast upp fotollsträningsmöjligheter. Här i byn tränades det på måndagar, vilket inte går då tjejerna har sin gymnastik. De har ju nu börjat i truppen och de tränar i arena Rosenholm. Men grannbyns lag tränar tisdagar, helt perfekt! ;-)

Idag var det match/turnering på idrottsplatsen här i byn, "alla" var där. :-)

Freja fick köpa ett par dubbskor av Nette för en femtiolapp. Hon verkligen VILLE betala dem själv med pengar från spargrisen. :-)