fredag 29 mars 2013

Låååååång fredag!



Det är en snöig påsk, om man säger så! ;-)

Idag har jag all rätt att särskriva ordet LÅNG FREDAG. Vi väntar in Magnus som är på väg hem från Bryssel. För oss är det både långfredag och en lång fredag. ;-)

Det har varit den jobbigaste veckan hittills sedan Magnus började resa iväg. I måndags hade vi personalmöte och jag behövde barnvakt till tjejerna av mamma och pappa. Tisdag är min veckas stressigaste dag, så också denna tisdag. Jag slutar jobbet kl fem och Tuva har dans som börjar kl sex, men innan dess ska Freja hämtas på Juniorerna kl halv sex. Som tur var fick jag hjälp av svärfar den dagen.

Tur att jag har ett sådant underbart jobb och underbara kolleger. Jag har gått lite på halvfart denna vecka, men jag har i alla fall hållit mig över vattenytan. ;-) Vi hade påskfest med alla barnen på jobbet i går. Fyra sköna "tanter" (jag och mina kolleger) i påskkärringsutstyrsel. Jag har världens roligaste jobb! Visst kan det persiodvis vara tufft att jobba med barn och samtidigt ha relativt små barn hemma. Men oj, vad jag kommer att njuta av det när man bara har stora tonårsbarn hemma!

Det finns ingen bild på mig (och tur är väl det!), så ni får föreställa er hur jag såg ut på påskfesten. Jag hade på mig svarta leggings, en kort ill-gul klänning i frotté utan ärmar från Me&I med vita moln på. Till detta hade jag en varmröd kort kofta (mina vita armar ville inte exponeras i bara klänningen) i boleromodell, ett rutigt förkläde och en svart häxhatt med en gul fjäder i. Till detta en "less is more-sminkning" (not!) med illröda kinder och svarta fräknar.

Måndag var trökigaste dagen på hela veckan. När jag kom körandes i Gullberna (i för mig helt ok fart) stod plötsligt tant polis och vinkade in mig! Trevlig så trevlig var hon, hon bad mig vänta lite, de höll på att skriva ut böter till en anna bilist, och det stod en framför mig på tur att få sin dom... Puh, man hinner minann tänka lite medans man står där. ;-)

Domen blev 2400 kr i böter eftersom jag körde 42 km/h på 30 väg... Vi har haft lite oturligt med böter på sista tiden, Magnus fick böter förra våren på 50 väg, också i Gullberna-området. Vi skyller på vår "braiga" nya bil som rullar som bara den, vår Volvo. ;-)

Självklart är jag glad att jag har kvar mitt körkort (tänk om polisen hade tagit det!), men jag KÖR aldrig fort på 30 väg, det fanns inte ens en risk att jag hade kört fortare så att säga. Det var nedförsbacke och då är det ju ännu lättare att man kommer upp i några kilometer i timmen för fort... Jag tror inte det var jättenära att de tog kortet heller, så lät det inte på den trevliga polisen i alla fall. Men att jag ska hålla 30 och inget annat - det har jag lärt mig!

Imorgon kör vi till Skåne och svärföräldrarna i stugan för att fira påsk. Ska bli skönt att komma hemifrån lite. Vi behöver det alla fyra!

Glad påsk! :-)

söndag 24 mars 2013

Nej men, heeeeej på dig!

Nu skriver jag, mer än ett år efter senaste inlägget.

Jag vet inte om jag kommer att skriva här frekvent, men kul att ha och att kunna skriva ner det man känner för, av vardagsanekdoter och större händelser.

Satt här för leden och grejade med barnens album. Tittade på bilder från den tiden jag så att säga bloggade, både på denna blogg och på den gamla som hette (heter) Dagens Vanligheter. Jag mindes många händelser speciellt (exempelvis Frejas sjuårskalas, Tuvas gräsliga vattkoppor, men även endel helt vanliga vardagsuppdateringar) och kopierade upp just de blogg-anteckningarna och satte in i barnens album! :-)

Tänkte fortsätta i den andan litegrann, uppdaterar då jag känner för det helt enkelt. Det som är förändrar är att jag nog kommer att ha mindre bilder på barnen och mer på det vi gör, har gjort. Jag ska förklara hur jag menar, jo, barnen har inte bett om att få vara med på bloggen. Gör vi något kul och jag tar en bild kommer jag att fråga dem om det är ok att jag lägger den på bloggen. Annars blir det som här nedan, kanske mer bilder på resultatet av vad vi har gjort, så att säga! :-) Barnen är så stora nu så de har egna viljor, och det är roligare att se bilder på söta 3-4 åringar (sist jag bloggade frekvent) än nu, när de är vresiga 7-11 åringar. ;-) De bilderna sparar vi till familjealbumen!

Idag har vi tråksöndag. Snöbyarna avlöser varandra (lite sol däremellan), Freja har Ellen här, Tuva bygger bostättningar för Barbie i soffan. Magnus väntar på taxin som ska ta honom till tågstationen, han ska till Bryssel...

Snart är det påsk. Jag har legat i feber hela veckan som gått men var så pass frisk i fredags att jag faktiskt "påskade till det" lite här hemma. Det är så roligt att plocka fram barnens alster från "dagistiden" till jul och påsk tycker jag.


Bild: Nähä... Dags att städa ur kylskåpen. Snart är Magnus hemma med veckohandlingen. Sen måste jag ut på prommis. 'Påskade' litegrann hemmavid igår. Denna söta duk gjorde Tuvisen när hon gick på förskolan. <3


Må väl!